konpanzasyon doğrumu

laempe

Üye
Arkadaşlar, merhaba diyerek konuyu paylaşmak istiyorum kurulu güç 300kw. normal trafo gücü 400kva. kondansatör hesabı tedaş tarafından 130 kvar çıkartılmış 10 kvar sabit 20kvar*6 adet entes rg-8t ile otamatik konpanzasyon yapılmış bu kurulum tedaşın anlaşmasımış ama fabrika şuanda rezil bir durumda role cosq
0.70 lerde 15 dakikaya yakın duruyor daha sonra kondansatör devreye alıp veya çıkardığında cosq 0.97 görüyor tedaş sözleşmesi ticarethane görünüyor ama burası bir sanayi görünümünde bu sorunu nasıl gidere bilirim herkeze iyi çalışmalar

RG-8T röle,referansını tek fazdan alan röle olduğu için,dengesiz yük dağılımı durumlarında
etkili bir kompanzason yapma imkanınız olmaz.Öncelikle,2 adet daha akım trafosu ilavesi ile
röleyi 3 fazbeslemeli tiple değiştirmeniz gerekiyor.Panonuzda,muhtemelen,3 ampermetre ve
1 voltmetre varır.Voltmetreyi sökerek,onun yerine bir adet analizör bağlayabilir iseniz,ilerde
çeşitli ihtiyaçlar için kullnırsınız.Kael Varkombi,Ente RG3-12C,TENSE gibi rölelerdenenmiş ve
çok başarılı rölelerden bir tanesini tercih edebilirsiniz.Diğer konular,bu değişikliklerden sonra
yavaş yavaş çözülür.Yükünüz düşük ise,akım trafolarını da o akıma göre yeniden seçmeniz
faydalı olur.

Paylaşımınız için teşekkür ederim, tavsiye eddiğiniz bu rolelerden birini kullandığım zaman 20 kvar olan kondansatörleri kvar larını küçülterek dağıtsam çekilen yüklerde fayda olurmu çünkü takip eddim 50 kw lık komprasör devreye girdiğinde rolenin (mevcut) kendini toparlaması uzun sürüyor en büyük yükleri bu ck ayarı 0,05 de tavsiyeniz. iyi çalışmalar

Kademe sayısı ne kadar fazla olursa,sistem o kadar rahat çalışır.Bahsettiğim röleler 12 ka-
demelidir.İhtiyacınıza göre 3 veya 6 kademesini monofazeye ayırdıktan sonra,geri kalan
kademeleri küçükten büyüğe doğru artırarak düzenleme yapabilirsiniz.Yeni takacağınız rö-
lelerde c/k değeri ile işiniz olmayacak.Yüklerinizde,çok sık devreye girip/çıkan yük yoksa,
yeni uygulama ile,sorununuz çözülmesi gerekir.

üstad, haftasonu fabrikadaydım sizin öngördüğünüz çalışma için tespidlerde bulundum 3 adet 600/5 akım trafosu mevcut bundan kombi tip x5 sayacı ve bir fazıda reaktif kontrol rolesine yollamış yapan arkadaş, bu üç akım trafosunu kullanacağım alacağım 3 fazlı reaktif kontrol rolesi için, (12 kademeli) bir şey dikkatimi çekti metal atolye bölümünde 2 adet busbarla besleme yapmışlar(160a.) burda kaynakmakinaları, tornalar ve cnc ler mevcut bunlar anlık akım değişikleri yaratıyor bunlar için monafaze gurup yapmayı düşünüyorum rolede son 3 kademeyi buna ayırmak stiyorum burdaki değişken akım için nasıl bir kondansatör dağılımı öngörürsünüz bu bölümde görünen güç 60 kw.hesaplıyorum iyi çalışmalar.

kontaktörlerin hızları kaynak makinasının devreye giriş çıkışına yetişemez ki.Hele hele punta kaynağı varsa hiç yetişemez.

konpanzasyonda kullandıkları kontaktörler sıemens tf 44 arkadaşım anlıyamadığım tedaş buraya nasıl onay vermiş tamamen sıkıntılarla dolu

arkadasım kesinlikle o röleler işini görmez.çünkü senin yüklerin ani. bence sen alron firmasıyla bir temas kur.anca onlar senin derdine derman olur.veya dykom firmasının sistemleride bu işi yapar.

roda firmasında bir bakarsan olabilir.roda ankarada diğer ikisi izmir firmaları.sizin fabrika nerede bilmiyorum.yakınlıgına göre firmayı seçersin.

Moderatör tarafında düzenlendi:
arkadaslar slm 60 kw kompanzasyon hesabı nasıl yapılır .ayrıca fırmanın sayacı ortak bır panoda x-5 sayac kompanzasyonun akım trafosunu nereye koymak gerekır yardımcı olurmusunuz hepınıze hayırlı ışler
ı

arkadaslar slm 60 kw kompanzasyon hesabı nasıl yapılır .ayrıca fırmanın sayacı ortak bır panoda x-5 sayac kompanzasyonun akım trafosunu nereye koymak gerekır yardımcı olurmusunuz hepınıze hayırlı ışler
ı
hesaplama için verdiğim xls dosyayı kullanabilirsin.
https://www.kontrolkalemi.com/forum/kompanzasyon/21589-konpanzasyon-hesabi.html

kompanzasyon akım trafoların sayaç akım trafoları ile aynı yerde olacak. kolay gelsin...

Forum istatistikleri

Konular
130,065
Kullanıcılar
453,046
Son üye
alicam8

Yeni konular

Geri