kontaktör seçimi

onebadboy

Üye
arkadaşlar komp.da kullanacağım röle bobini 6A. Ancak devreye alacağımız kond. 30+30 ve 30kvar olacak. yani bir kontaktöre 30+30 kvar vede başka bi kontaktöre 30kvar girecek. röle bobini 6A olduğu için TF44 TEN SONRA YARDIMCI KONTAKTÖR KULLANIYORUZ. SİSTEMDE 1ADET 30KVAR OLSA YİNEMİ KULLANACAZ. bu kontaktör seçiminde ki hesap tekniği nedir veya varsa nedir? Yardımcı kontakları neye göre kullanıcaz.

arkadaşlar komp.da kullanacağım röle bobini 6A. Ancak devreye alacağımız kond. 30+30 ve 30kvar olacak. yani bir kontaktöre 30+30 kvar vede başka bi kontaktöre 30kvar girecek. röle bobini 6A olduğu için TF44 TEN SONRA YARDIMCI KONTAKTÖR KULLANIYORUZ. SİSTEMDE 1ADET 30KVAR OLSA YİNEMİ KULLANACAZ. bu kontaktör seçiminde ki hesap tekniği nedir veya varsa nedir? Yardımcı kontakları neye göre kullanıcaz.

Sn onebadboy
Kontaktör bobini akımı ile güç devresine bağlanacak yük akımı arasında bir bağlantı yoktur. O yüzden ne demek istediğinizi anlayamadım. Ancak kompanzasyon sisteminde kompanzasyon kontaktörü kullanılmalıdır. Kompanzasyon kontaktörleride güçlerine göre anılırlar. 60kVAr'lık kompanzasyon kontaktörüne 30+30kvAr'lık grup bağlayabilirsiniz. Normal kontaktör kullanmayınız başınız ağrır.

Teknikadam41 arkadaşımızın dediği gibi 60kVAr'a uygun bir kompanzasyon kontaktörü kullanmanız gerekir.

Fiyatı uygun olan Federal FC150-DK10 kontaktörünü size önerebilirim. Bu kontaktör ile 70kVAr'lık kondansatör devreye alınıp çıkarılabilir. Fiyat performans açısından değerlendirildiğinde 10 kVAr pay farkı olduğu için güvenle kullanabilirisiniz.

ilginiz için teşekkür ederim ama asıl sormak istediğimi tam açıklayamamışım. Bana lazım olan kontaktörün bobinin çekme akımı. bu değeri bir türlü bulamadım. Bunun bi tablosu var mı?
veya bi hesabı şimdiden ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim?

Ürünü aldığınız kontaktörün kataloğunda yazar, bakabilirsiniz. 0,5-0,9A civarında değişmektedir.

Forum istatistikleri

Konular
129,755
Kullanıcılar
452,505
Son üye
ironman2112

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri