Kontaktörler yardim?

Kesal019

Üye
Kumanda devreleri sağlamlik kontrolü nasil yapilir..?

Kontaktör
Walf
Otomatik koruma şartelleri vb. Yardim

Nasil ? Arizali bir makina var kumanda sistemi tozlandimi ne oldu belli deil 50 tane kontak var makina eski ne proje var ne de baska şey tek tek bakmam lazim bunlara nasil bakarim video veya tavsiyeniz varmi

kumanda devre elemanlarının çalışma mantığını bilmiyorasanız zaten yapacak bir şeyiniz yok. kumanda bir çok malzemeden oluşur makinanız belli bir noktada kaldıysa kaldığı yerdeki devre elemanlarını kontrol yada açık olarak detaylı anlatmanız lazımki yardımcı olmaya çalışalım arkadaşlarla slm

Beraber çakistigimiz bir ustamiz var adam bikiyor işi ariza nerde o panoyu aciyor bakiyor yapiyor birseyler buluyor yapiyor bana göstermiyor ben ona muhtac olmadan kendim bulmak yapmak istyorum nerden başlamam lazim ? Yardim ve tavsiyeniz varmi dedigin gibi kumanda devre elemanlarinin çalisma mantigini bilmiyorum

Bunlar okul kitaplarında anlatılır çalışma mantığı resimle parçalar aşamalr gösterilir. Anahtar (kontak) en basitinden, nasıl ölçersin? ölçü aletinin sesli ikazıyla veya düşük ohm kademesinde minimum göstermesiyle sağlam diye yorumlarsın, bobin-selenoid-valf vb. ince telin sarılmasıyla oluşur aynı mantıkta belli omaj vermesi gerek (sesli ikaz 20 ohm gibi değer üzerinde ötmez ekrana bakılması gerek), şimdi röle- kontaktör düşünelim, bu yukarıda saydıklarımın birleştirilmesiyle oluşur bilmen gerekenler bobin uçları, kontak uçları ve (enerjisiz durumda) hangilerinin açık hanigilerinin kapalı olduğudur. Elemanları tanımalı ve çalışma mantığını bilmeli ona göre aletle sağlamlık kontrolü yaparsın.

Eywallah kardeşim baya faydali oldu ben Elektronik bölümü mezunuyum okulda hazir devreler yaptik zil trsisati vaviyen vb. Sonra güç kaynagi pik drvreleri vs. Burada elktrikci olduk bir birine yakin ama farkli

Örnegin 3 fazli motorda sargilardan biri yanmiş bu ucu bazir konumundami ölçmeliyim yoksa ohm direnç konumundami deger ne cikmali yada hepsindr bazir ötmelimi

Sargı nedir (yukarıda anlattım ötme konusu dahil), motorun sargılarını kendi arasına karşılaştırarak bir de her birini gövdeyle kısa devre var mı diye bakmalısın!

Belli basli seyleri burdan ogrenmek cok faydali oluyor ama konu hakkinda neredeyse sifir bilgiye sahipken uzaktan ogrenmek zor. En net ogrenecegin yontem (tamamen sahsi gorusum) oradaki jer elemani eline alacaksin ve birisi yaninda kanli canli anlatacak hangisinin bağlantısının nasil yapildigini. Ne ise yaradigini burda herks anlatir ogrenirsin. Nasil baglandigini falan da ama birebir gormeyince kalici olmaz. Burdan ogrensen dahi eline birer tane al ve baglantilarini yap sok çalıştır vs. Anca boyle oturur kafanda. Bende oyle olmustu. Urunleri kurcaladikca fikir sahibi olursun. O usta da belki senden daha bilgili ama bilmedigi bir sey var. INSANLIK...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…