Benim de konteynerim var panellerde üretilen enerjiyi akü üzerinden konteyner girişinden DC 12V olarak içeriye veriyorum. Böylece hem E27 duylu DC12V led amülleri hem de diğer 12 volt'luk ledler ile aydınlatmayı sağlıyorum. 300Watt inverterimi gerektikçe açıyorum. Çünkü zaten az olan kapasiteyi gereksiz israf ediyor. Solar Şarj Cihazı üzerinden telefon şarjı yapabiliyorum. Ya da araba çakmaklık şarjı ile de dc12v den şarj imkanı mevcuttur.
Akü nasıl şarj oluyor, günübirlik şarj edip mi getireceksiniz?
tamam yukarıda dedigim inverter işini görecektir. Fakat dikkat ed akün biterse arabada çalışmaz ve orada kalırsın bence sen hem inverter hemde yedek bi akü al
Olayı tam anlamayınca çok havada öneriler veriyoruz! Siz orayı nasıl kullanmayı düşünüyorsunuz? Araba aküsü ile 5-10 dakikada araba marj edemeyecek hale gelir. Ne kadar süre kullanacaksınız? Yok arabayı arada bir rölantide çalıştırırım derseniz o da başka. Ama unutmamak gerekir ki araba üzerindeki ya da ayrı olsa bile bir aküden uzun bir süre AC220V elde etmek pek mümkün değil.
@Bykyo , güzel insan, hem güneş enerjisi istemiyorsun, hem nasıl şarj ederim diye soruyorsun, sistemden bağımsız bir yerdesin: seçenek 1- jenaratör (sıkıntı yoktur, ne kadar köfte o kadar ekmek) seçenek 2- güneş paneli(istemiyorsun) seçenek 3- rüzgar gülü ( yeterli rüzgar oluyorsa sorun yok) eğer biri seçersen yakıt olduğu sürece sıkıntı yok. ikiyi istemiyorsun. üç muaallakta, dördüncü seçenek havadan elektrik almak. birde beşinci seçenek var birazcık zahmetli. akşamdan akünü evde şarj edersin, sabah aküyü konteynere götürürsün boşalana kadar kullanırsın. akşam eve giderken aküyü tekrar söküp evde şarj edersin. hangisi kolayına geliyorsa onu seç. ( haaa bu arada konuyu baştan aşağıya bir daha okudum)
Akü pat diye biten bisey mi ara sira gidecem karanliga kalirsam lamba yakacam 10-15 gunde bi akuyu eve getirir doldurur geri goturrum diye dusunuuorum.
https://www.google.com/search?q=boş...j0i22i30l4.14943j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8
sen aküyü eve götürmeye devam, invertör 11,9 voltu gördü mü kendini kapatır. madem evin yakın, eve gidip şarjlı aküyü alıp getireceksin. neden bize nasıl şarj ederim sorusunu soruyorsun. araştır nette havadan bile elektrik elde ediliyor, gereksiz bir konu kirliği yapıyorsun. sabit fikirlisin ve yardım istemiyorsun. canın nasıl istiyorsa akünü öyle şarj et, aldığın - alacağın invertörü de kafana göre kullan. yönetici olsam seni banlardım
Bu tür işlerde kullanılacak enerjinin fazla fazla hesaplanması gerekir. Led ampul, telefon şarjı vb. her neyi ve ne kadar süre kullanacaksanız onların tüketeceği enerjiyi hesaplayıp ona göre akü kapasitesi ve akü temini gerekiyor. Yani akü 60 amper ise hepsini kullanmanız mümkün değil. Bu jel akülerde en fazla yüzde 80 o da belli bir akım çekerek. Yani gereğinden fazla akım çekince 60x0.80=48A (=>12x48=576 watt/saat) bu gücün çok daha aşağılarına düşmek mümkün. Sulu araba aküsü teorikte iş görse de bu tür güçlerde yapısı itibariyle çok güvenmemek gerekiyor. Çünkü onun yapılış amacı sürekli şarjda dolu duracak ve gerektiğinde arabayı marş edecek.