Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
çarpılmazsınız çünkü arada seri bağlı yüksek omajlı direnç ve seri ampul mevcut. Faza tuttuğunuz kontrol kalemi yanar fakat notre tuttuğunuz kontrol kalemi yanmaz.
ben denemedim denemek de istemem ama gene bu siteden mesleki tecrübelerden okuduğum kadarıyla iki kontrol kalemi ile farklı fazlara değmek iyi sonuçlar vermiyormuş.Dediğim gibi denemedim ama deneyen arkadaş bize sonuç hakkında bilgi verebilir.
ben hiç denemedim abim denemiş kontol kaleminin birini faza birini nötüre aynı anda koymuş ikiside lambası yanmış faz yanarda nötürün yandığını yeni duydum yanarmı sizce deneyen varmı
ben hiç denemedim abim denemiş kontol kaleminin birini faza birini nötüre aynı anda koymuş ikiside lambası yanmış faz yanarda nötürün yandığını yeni duydum yanarmı sizce deneyen varmı
hazır kontrol kalemi denilmişken, sistemde Elektrik olup olmadığını kontrol kalemiyle ölçmek (kontrol kalemin güvenilirliği bakımından, bastığımız zemin ve giydiğimiz eldivenler, ayakkabılar vs.) sakıncalıdır. Bu nedenle ölçümünden şüphe etmediğimiz bir ölçü cihazıyla sistemdeki elektriği kontrol etmek en doğru olanıdır.