Kontrol ve otomasyon alanında yol haritası

Otomasyon Yazılım Konusunda Gelişim istiyorsan ;

1- Ben ne kadar otomatik kumanda mantığı biliyorum diye sor kendine ?..Hiç mi bilmiyorsun yada çok az mı biiyorsun; şimdilik PLC yazma hayalini bir kenarı bırak hemen otomatik kumandaya odaklan ve öğren.

2- Otomatik kumandayı öğrendik.Şimdi PLC kursuna mı gitsem ? Sakın ha!!! PLC kurs ile öğrenilmez.Teknik detaylar için google amcaya sık sık danış.

3- Ha bak ingilizce kursuna giderim ama diyorsan süper olur derim.İleride hem program yazarken hem pdf vb arastırırken lazım olacak.

4- Matematiğine güveniyorsan devam et. Ya abi ben matematik sevmiom sıkılıyom yada matematiğim zayıf diosan alttaki maddeleri okumana gerek yok.

5- E abi benim matematiğim süper ingilizcede öğrendim . .Kuşkucu ol.!! Otomasyoncu adam kuşkucudur.Yazdığı programdan hep kuşku duyar.Acaba böyle yazdım ama ya böyle olursa? Bu şekilde gelişim sağlayacaksın.

6- Siemens uzmanlık alanımdır.Ama sana tavsiyem öğrenmeye ve uygulamaya daha kolay programlanan PLC iler başla. ( GMT, FATEK , DELTA ) Siemensle baslarsan vallaha cabuk soğursun sen bu işten.

6-Element açıklamaları olan bir PLC backup bul aç pc nde. İncele mantığı çöz. Komutları netten araştır.Backup u sana veren kendi yazmışsa ve devamlı irtibat halinde isen çok faydadısını görürsün.

7.Yazdığım bu 7 maddeyi tam olarak uygularsan buraya 3 maddede sen ilave et .


Kolay Gelsin..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…