Konut İnşaat sektörü hakkında

hasbihal

Üye
Katılım
10 Mar 2007
Mesajlar
15
Puanları
1
Yaş
39
değerli üstatlarım,
benim açımdan yeni olan konut inşaat sektörüne girdim. çok fazla iş tecrübemde bulunmuyor. bana bu konuda yardım etmenizi bekliyorum. elektrik tesisat işlerine yeni başladık kesme işlemleri ve boru döşemeleri yapıyoruz ama ilerisi hakkında hiç bir bilgim yok bana bu sürecin devamı hakkında yardımcı olursanız çok minnettar kalacağım. eğer inşaat sürecinde elektrik ilerini anlatan bir kaynak varsa bilgilendirirseniz sevinirim.
saygılar
 
Kabaca anlatmak istersek ; inşaat elektrik tesisatı için ilk olaak temel topraklaması yapılır. daha sonra bina tabliye boruları yerlştirilir duvarlar örüldükten sonra kasa buat ve boruların yerleri belirlenerek duvar kırma işlemine geçilir borular kasa ve buatlar konulur. elektrik panosu yeri bina girişine uygun yere ( projede belirlenen yer ) ve uygun özellikte elektrik sayaç pansu konur. binanın boru döşeme işi bittikten sonra kablo çekimi yappılır. kablo çekimini susta ile yaparsın. ilk olarak sayac panosundan daireye , daha sonra da daire içinde kablolama işlemi yapılır. ( kaç katlı bina ise ) kablolama sonrasında anahtar prizler takılır, merdiven ışık ve kapı otomatiği tesisatı, zil , telefon tesisatı varsa eğer diafon tesisatını yaparsın. elektrik sayaç panosuna sayaçları bağlarsın . buraya kadar olan bütün işler bittikten sonra kofray yerleştirirsin. kofreden sayaçlara enerjiji vereceğin kabloyu çeker baglantıları yaparsın. ( BU BÖLÜME KADAR OLAN BÜTÜN İŞLEMLERİ PROJEDE YAZILAN KESİT RENK ÖLÇÜ VE UZUNLUKTA YAPMAK ZORUNDASIN ) daha sonra idareden tesisatın uygunluk kontrolune gelip onay verildikten sonra idare kapının önünden gecen hattan kofrene enerji kablosunu çekiğ bağlantılarını yapcak ve enerjiyi vercektir. Umarım azda olsa faydam olmuştur arkadaşım :)))
 
genel olarak işin gidişatını anladım çok teşekkürler ama biraz daha ayrıntıya ihtiyacım var mesela birde tava meselesi var onun standartı nedir? ustalar yaparken yaptıkları genel hatalar var mı dikkat etmem gereken. bir diğer başlangıçta öğrendiğim incelik kasaların yerleştirildikten sonra dondurulmasında sıva kalınlık miktarı. buna benzer ilerde önüme çıkacak başka incelikler var mı bunları da öğrenmem gerekiyor. yardımcı olacak üstatlara şimdiden teşekkürler
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,882
Mesajlar
921,294
Kullanıcılar
451,021
Son üye
habilveli

Yeni konular

Geri
Üst