Konut ve iş yerlerinde enerjiyi verimli kulllanım ve alternatif enerji desteği

gurkan11

Üye
Katılım
23 Ağu 2010
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
47
Arkadaşlar, çalıştığım kurumda enerjiyi, suyu, ısıyı...vb pratik uygulamalarla ev ve iş yerlerinde verimli kullanmak, ayrıca alternatif enerji kaynakları ile ilgili sunum hazırlamak istiyorum. Enerjide tasarruf yapmak için basit önlemler, ayrıca konut ve iş yerlerinde kullanılabilecek düşük maliyetli alternatif enerji kaynaklarını sunumuma ekleyerek en azından kendi çapımızda da olsa ekonomiye katkıda bulunmayı hedefliyorum. Bana bu konuda döküman ve fikir açısından yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
 
Enerjimiz tükeniyor adı altında bir sunum yapabilirsin. gereksizse söndür, kullanmadığın durumlarda cihazları kapatın yada standby konuma alın gibi.
 
Flouresan lambalar yerine tasarruf ampulleri,kalorifer peteklerine termostatlı vanalar,su bataryalarının yerine sensörlü bataryalar,wc-lavabo-arşiv-koridor gibi yerlere sensörlü lambalar takılabilir.İlk yatırım maliyetleri fazla gibi görünsede zaman içinde kendini amorti ederler.
 
Kolorifer peteklerinin arkasına staraforlu alüminyum kaplı,ısı geri yansıtmalı ısı tasarruf panellerini,kapı camların tam bir yalıtım(Isı)izolasyonunu,bina dış yüzeyinde mantolama yapılması,ocakta seçilen tencerenin dairesel(Çap) büyüklüğüne,yine ocağın yanan büyüklüğüne uyacak,dışarı taşmayacak şekilde seçerseniz,buzdolabında poşette yiyecekleri tutmadan,hepsi açık olarak tutularak,derin dondurucudan direk dışarı değil de,önce buzdolabı kısmında bekletilip,soğukluğun(Soğuk da bir enerjidir,çünkü yazın sıcağında parayla elde ediliyor)önce buraya yayılması,eşitlik sağlanınca yemek yapmak üzere örneğin etin dışarıya çıkarılması,kombili ve kat kaloriferli sistemlerde,kullanılmayan odaların radyatör vanalarının kısılması,radyatörlerin önüne,hava sirkülasyonunu önleyecek şekilde eşya,engeller bulunmaması,üzerlerine konan mermerlerin belirli bir yükseklikte olarak yine sıcak havanın rahatça sirküle edebilmesinin sağlanması,oda sıcak olduğunda pencere değil,vanaların kısılıp azaltılabilmesi,elektrikli ısıtıcılar çalışırken,termostatlı olanlarının seçilerek iyice ayarlanması ve yeterli sıcaklık kontrolünün gereği gibi yapılması,bu sırada kapının tam olarak da kapalı olabilmesi,sık açılıp kapanmaması,radyatörlerde de yine termostatik olarak sıcak su geçiş debisini ayarlayan yeni sistemler,oluşumlar,evin nispeten karanlık kalması gereken bölgelerinde,daha düşük watt.lı tasarruf lambaları,diğer yerlerde de,odaların boya,yansıtma,hacmine uygun lümeni(Aydınlatmayı) verecek en uygun tasarruflu ampüllerin kullanımı,vb. hep bütçemize hep bir tasarruf olarak geri dönecek olan paralardır.Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
uygulama alanı müsaitse eger gündüzleri aydınlatma gereken biryer ise ışık tüpleri sıfır enerji ile güzel aydınlanma saglıyor
 
Çok teşekkür ederim bütün ilgili arkadaşlara. Enerjiden tasarruf eden ayrıca prize takılan tasarruf cihazları bulunmakta. Bunlar kompanzasyon devresi mantığıyla çalışıp, sadece endüktif, bobinli cihazlarda etkili oluyor diye düşünüyorum. Yani omik ve ısı yayan cihazlarda bir tasarruf sağlayacağına inanmıyorum. Ayrıca konutlarda Tedaş kompanzasyonu kendi panosunda yaptığı için kullanıcıya artı bir tasarruf sağlar mı, tam emin değilim. Bu konuda sizin görüşlerinizi bekliyorum arkadaşlar. Şimdiden teşekkürler.
 
Sn. gurkan 11 , enerji tasarruf cihazlarının faydası olarak daha önce bu sitede bir arkadaşımızın belirttiği ve benimde hoşuma giden bir açıklaması var : Tasarruf cihazlarının ülke ekonomisine tek faydası, piyasada daha çok paranın sirkülasyonuna sebeb olur,ticarete katkısı vardır :) gerçek tasarruf yöntemleri için sn. Binbaşı güzel açıklamalar yapmış .
 
led aydınlatması hem daha az enerji harcıyor hemde doğa dostu kansorejen etki bırakmıyor.Ayrıca ömrü diğer ampullere göre 2 katı seviyesinde.Diğer tip ampullere göre biraz pahalı ancak led ampülleri kullanmanızı öneririm
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,800
Mesajlar
930,203
Kullanıcılar
452,597
Son üye
BLacKSTaiNNN

Yeni konular

Geri
Üst