Kopanzasyon sorunu

arkadaşlar merhaba kompanzasyon sorunu yaşıyorum kontrol rölesi entes rg-6t tek akım trafolu ancak şebekeye mono faze alıcılar eklenınce kompanzasyon cezası yıyoruz 3 fazın üçünüde ölçen bir sistem kurup yapmamızmı gerekıyor sadece 1 fazı ölçüp kondansatörleri kumanda edıyoruz yardım edersenız sevınırım benim kompanzasyon işinde pek tecrubem yok ama mantığını az çok bılıyorum yardımlarınız için şimdiden teşekkürler saygılarımla

* Trifaze yada Monofaze kondansatör kullansanız da, her faz için ayrı akım trafonuz olması gerekir. 3 fazlı yükleriniz için 3 fazlı kondansatörler kullanabilirsiniz, eğer fazlar arası dengesizlik varsa yada tek fazlı alıcılarınız bulunuyorsa faz-faz kontrol yapmanızda fayda vardır. Monofaze kondansatör kullanarak her faz için ayrı kontrol yapmış olursunuz, böylece daha hassas bir kontrolu yakalayabilirsiniz.

* C/k ayarınızı kontrol ederseniz iyi olur.

* Önemli olan çok kademe olması değil, sistemin ihtiyacına göre kademelendirme yapılmasıdır.

* Röle ayarlarınızı kontrol ediniz, cosq değerini 1'e set ediniz, kademelerinizi röleye kayıt ettiriniz. Akım trafonuzu giriniz. Akım trafosunu çok büyük seçmeyiniz, düşük güçteki kondansatörleri algılamada problem olabilir.

* Kondansatörlerinizin ömürleri önemli, eğer gücü düşmüş ise oranlarınızda sorun çıkarabilir.

Forum istatistikleri

Konular
129,800
Kullanıcılar
452,596
Son üye
Medi-terranean

Yeni konular

Geri