Kopanzasyon sorunu

Katılım
4 Eyl 2007
Mesajlar
25
Puanları
1
Yaş
40
arkadaşlar merhaba kompanzasyon sorunu yaşıyorum kontrol rölesi entes rg-6t tek akım trafolu ancak şebekeye mono faze alıcılar eklenınce kompanzasyon cezası yıyoruz 3 fazın üçünüde ölçen bir sistem kurup yapmamızmı gerekıyor sadece 1 fazı ölçüp kondansatörleri kumanda edıyoruz yardım edersenız sevınırım benim kompanzasyon işinde pek tecrubem yok ama mantığını az çok bılıyorum yardımlarınız için şimdiden teşekkürler saygılarımla
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
* Trifaze yada Monofaze kondansatör kullansanız da, her faz için ayrı akım trafonuz olması gerekir. 3 fazlı yükleriniz için 3 fazlı kondansatörler kullanabilirsiniz, eğer fazlar arası dengesizlik varsa yada tek fazlı alıcılarınız bulunuyorsa faz-faz kontrol yapmanızda fayda vardır. Monofaze kondansatör kullanarak her faz için ayrı kontrol yapmış olursunuz, böylece daha hassas bir kontrolu yakalayabilirsiniz.

* C/k ayarınızı kontrol ederseniz iyi olur.

* Önemli olan çok kademe olması değil, sistemin ihtiyacına göre kademelendirme yapılmasıdır.

* Röle ayarlarınızı kontrol ediniz, cosq değerini 1'e set ediniz, kademelerinizi röleye kayıt ettiriniz. Akım trafonuzu giriniz. Akım trafosunu çok büyük seçmeyiniz, düşük güçteki kondansatörleri algılamada problem olabilir.

* Kondansatörlerinizin ömürleri önemli, eğer gücü düşmüş ise oranlarınızda sorun çıkarabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,550
Mesajlar
927,844
Kullanıcılar
452,166
Son üye
özgür çetin14

Yeni konular

Geri
Üst