Kpss mühendis alımı

Arkadaşlar benim de bir sorum olucak. Bu sene Elektrik Elektronik mühendisliğini bitirdim. Ve 2010 da ki Kpss ye hazırlanmayı düşünüyorum. Piyasada çok fazla kitap var. En iyisi hangisidir acaba?
Şimdiden teşekkürler...
 
Arkadaşlar,
DHMİ gibi kurumlarda 2.700 tl gibi ücreti bulabilirsiniz yani KİT lerde (kamu iktisadi teş.)...
399 lu kadrolardır...

Maaş konusu kurumuna göre çok fark edebilir... genellikle kitler daha yüksek maaş verir...

Elketrik mühendisleride trt, epdk gibi kurumlara başvurabilir... Sadece kurum kendi mülakatla alır, girmesi zordur...

Diğer kadrolara yani (b tipi ) kadrolara ösym deki sınavla atanabilirsiniz...

Samimi söylüyorum 7 yıl özel sektörde çalışmış biri olarak söylüyorum, devlet içinde kariyer yapmak daha mantıklıdır mühendisler için, artık 1980 li yıllar geçti. Mühendisler için piyasa oldukça kötü durumda... onun için seneye yapaılacak olan kpss ye çok iyi hazırlanın...

Kaynak ve diğer bilgiler için, Memurlar.Net e bir bakın... orda forum kısmında mühendislik bölümüne girip kendi bölümünüzdeki arkadaşlarla görüş alış verişi yapar bilmek istediğinizi sorarsınız...

kolay gelsin...
 
bende özel sektörde çalışan bir Elektrik mühendisi olarak 2010 daki sınava girmeyi düşünüyorum ama açıkçası kpss ile ilgili fazla bilgim yok. Elektrik mühendisleri için kpss ile devlete girmenin daha kolay olduğunu duymuştum gerçekten ölemi acaba? Sınavda 80 üstü bi puan almak zormudur yoksa kolaymıdır? yavaştan bi kaç kitap alıp bakmak lazım ara ara
 
Endüstri müh lerin kpss ile devlet kadrolarında yer alması için en az kaç puan alması gerekir ?
 
Benim merak ettiğim ise yaş konusu. 30 yaşında mezun olan bir mühendis kpss'ye girerse devlet kademesinde bir işe yerleşmesinin ihtimali varmıdır? Bu sınav için yaş sınırı nedir?

Teşekkürler.
 
kpss3 puanıma bakacağım,
genel kültür genel yetenek sınavına gireceğim(ilk oturum),
85-90 arası puan için zorlayacağım,
snra Allah ın izniyle devlette elktrk elktrnk müh olacağım yanlış anlamadıysam...

çok sağolun engin bilgileriniz için
 
Bu sınavla hangi mühendislerden alıyorlar ? Birçok mühendislik dalı olduğu için hepsinden almaları biraz zor gibi görünüyor. Hangilerinden alım yapıldığını bilen varmı ?
 
arkadaşlar bir çok konuda doğru ve iyi bilgiler vermiş, eksik kalan yerleri bildiğim kadar ile ben tamamlayayım, normal memurluk için kpss den çift yıllara girmek gerekir (2008-2010) tek yıllar ile normal memurluğa girilmez, mühendis maaşı ortalama 1900- 2200 arasındadır, daha üstü alan yerler kit dediğimiz yerlerdir ve ek tazminatlar söz konudur, merkez bankası, trt, epdk gibi kurumlar da çok iyi imkanlar sağlanmaktadır, ama bunlar genelde uzman kadrosunda alır.
uzman kadrosu ise A sınıf kadrolardır( normal memurluk B sınıf olarak gecer), çift veya tek seneler bu kadrolar için farketmez ama kimi kurum kpss de pazar öğleden önce veya öğleden sonraki sınavlara girmeyi şart koşar, yazılı sınav ve sözlü sınava girmek zorundasınız ( kpssden başka), müfettiş kadrolarıda A kodrolardır.
 
Benim merak ettiğim ise yaş konusu. 30 yaşında mezun olan bir mühendis kpss'ye girerse devlet kademesinde bir işe yerleşmesinin ihtimali varmıdır? Bu sınav için yaş sınırı nedir?

Teşekkürler.

Yaş sınırı ile ilgili bilgisi olan biri yok mu arkadaşlar? 30 ya da 31 yaşında Elektrik mühendisliğinden mezun olan ve askerlik sorunu olmayan biri olarak kpss ye girip güzel bir yere atanma ihtimalim nedir?

Teşekkürler.
 
Aslında yaş sınırı kaldırıldı. Hukuki olarak yaş sınırı yok. Avrupa'da bile uygulanmıyor.

Ancak kriterler arasında yaş sınırı getiren taleplerde olabiliyor. 30-35 yaş gibi.

Eleştirdiğim nokta da kamu kesiminde işe alırken yaş sınırı, ama emekli ederken 65 yaşına kadar çalış uygulaması.

64 yaşındaki adam çalışmaya elverişli olduğu ve emekliliği haketmediği düşünülüyorsa, neden işe alırken 30 yaş sınırı aranıyor?

32 yaşındaki vatandaş bunamış mı?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…