oguzhan432
Üye
.. sehim ve takılma gibi .... kremayer dişli .. pinyonunu direk motorun şaftına...dişli-kasnak ...devri..?
: )Kılavuzu karga olanın bülbülü gaaakk diye ötermiş.
3. resim ve 2.resim hemen hemen aynı parçaların ön ve arka yüzü. www.cncrouterparts.com sitesindeki "Normal" ve "PRO" parçalar onlar. Aslında 2 side aynı Pro olanı biraz daha teferuatlı o kadar.Efendim öncelikle herkese gösterdiği ilgi ve emek için teşekkür ediyorum.
İlgili konuyu tümüyle okudum.
Biz planet dişli içeren bir redüktör kullanmak istedik hani şu motorun ucuna direk takıp kullanılanlardan fakat zamanla aşınma nedeniyle ses vb sorun çıkartır diye vazgeçtik.Bunun yerine pinyonu kramayere sürekli bastıracak yaylı bir düzenek yapmak istedik.Sonuç olarak şu an geldiğimiz noktada bu işin gerçekten zor olduğunu iyice araştırmak gerektiğini gördük
Fakat ben 2 metre tezgahta vidalı mil kullanmak istemememden ötürü kramayer sistemine karar verdim.Bundan dönüşüm yok.Sizce 1. ve 2. resimlerdeki gibi illa yaylı bir mekanizma yapmak mı daha iyi olur?
Yoksa 3. resimdeki gibi düz kasnak sistemi sanıldığı kadar sorunlu değil mi?Açıkçası 3.resimdeki sistem işime geliyor çünkü çok daha basit olduğunu düşünüyorum
1.resim
2.resim
3.Resim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?