KTP 600 ve Tia-Portal hakkında

emrebayram

Üye
Katılım
8 Ara 2007
Mesajlar
13
Puanları
1
Yaş
39
merhaba arkadaşlar,
bilgisayarımda tia portal v12 yüklü.burdan ktp600 hmi programlamak istiyorum. daha doğrusu hazırladığım projeyi hmiye yüklemek istiyorum. fakat beceremedim. bu konu hakkında bir bilgiisi olan varsa lütfen yardımcı olurmusunuz ?
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Neler yaptınızda beceremediniz?Yazmanız halinde daha kolay yardımcı olabilirim...
 
öncelikle sadece örnek olsun diye bir tane buton koydum. sadece download ve upload öğrenmek için yaptım yani. bildiğim kadarıyla hminin ayarlarında ipsini ayarlıyoruz. hminin ayarlarını 192.168.0.2 yaptım.bilgisayarımın eternet ipside 192.168.0.3 &nbsp;. burda sorun yok. online bağlan dediğimde bağlanıyor fakat download et dediğimde bağlantı hatası veriyor ve bağlanmıyor. yanlış birşeyler mi yapıyorum. ilginizi için teşekkür ederim&nbsp;<br><br>
 
Portal da connections kısmında add new deyip gerekli haberleştirmeleri yaptınızmı?Gnelde dowland programları buradan kaynaklanan hatalar nedeni ile oluyor.Connection da HMI kısmındaki IP numarasını PC IP si ile; PLC kısmındaki IP nosunu Hardware kısmındaki PLc IP numarası ile eşitleyip tekrar deneyiniz.
 
merhaba;

ayrıca ilk fabrika ayarlarında cihazda ip adresi yoktur.

bu yüzden hiç proje açmadan online connection ile cihazı aratıp listeleyip çıkan ayarlar ekranında ip adresi ataması yapınız.

iyi çalışmalar.
 
İlk önce ahmetbogus arkadaşımın dediğini yapın.Ben orayı yapıldı olarak kabul ettiğim için yorum yazdım.
 
çok teşekkür ederim sizlere.

bsfrot yaptığım yanlışlığı söylüorum. connection kısmında hmi nin ip kısmına hmiye atadığım ipyi yazdığım için bağlanamıyormuşum. dediğini yaptım. pcnin ipsini yazınca bağlantı yapabildim. çok teşekkürler.
 
Ya ben online acecc bölümüne ip atadım sonra yükle dediğimde aynı ip kullanmayacağım pc nin ip yazacam doğrumu anladım doğruysa hmi dan transfer butonunu basmamız gerekiyormu şimdiden ilginiz için teşekkür
 
Delta olsaydı şimdiye kadar hemen çözüm bulunmuştu
Kesinlikle katılıyorum ve bu yüzden DELTA kullanıyorum... Birileri yani bizler Siemens'e haddini bildirmeliyiz. Yoksa adamlar ben yaptım oldu havasında. Ne Türkçe dökünan var, Ne Türkçe destekli bir program....!!!!
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…