kumanda panolarında arıza tespiti

evet öncelikle makinanın çalışma pransibini öğren hangi sensör görünce ne komut alıyor yanı in ve out ları bil ondan sonrası basit arızaya sensörden başlarsın ı/o da bitirirsin.ama büyük ihtimal sensör cıkıyor.
 
arkadaşım sen işten (panodan, arızadan ) korma. bırak onlar senden korksun . çünkü onları yapanda insan , sen öncelikle kendine ve bilgilerine güven .önemli olan öğrendiklerini uygulamaya sokabilmendir. öncelikle boş zamanlarında dökümanlara ulaşmaya ve onları okumayla işe başla . Bnu enim ilk tavsiyem arızaya gittiğinden güç ve kontrol voltajlarına bak ve enerji yolunu takip et. yolun ve zihnin her zaman açık olsun.
 
ilk 5-6 ay boyunca bende çok sıkılıyodum bune böle amele işleri diyordum ama işi öğrenince sevdim artık makina otomasyonu yaparken felan zorlanmıyorum.Muhtemelen senınde ola olacaktır
 
haklısınız ustalar işe ne zaman kapsiteli oldun ozman emeğin karşılığını alırsın
 
bende arkadaş gibi yeni işe başladım bir sürü otomasyon panosu kablo vede çizim var okuldakileri unuttuk yeniden başlıyom. ama korkunun bi çaresi yok ole böle hatırlayıp yapacaz azcık zaman kendine güven oluyo buna inan.
 
Gözünde büyütme, azmet, önce şemada kullanılan elemanların ne işe yaradığını ve çalışma prensiplerini öğren , önce kafanda yapılandır herşeyi sonrası kolay.
 
Bende ayni seyi soyleyecegim; ilk adim makine yada tesisin calisma prensibini ogrenmenizdir, gerisi corap sokugu vibi gelir.
 

İlk önce proje okumayı öğrenmen lazım ben arızaların büyük çoğunluğunu projeden takibini yaparak buluyorum ve hangi kablonun nereden gelip nereye gittiğini ne işe yaradığını rahatlıkla anlaya biliyorum... Ayrıca kontaktörlerin start anında çekilimi eğilmi olduğunu rahatlıkla anlayabilirsin benim tavsiyem makina başına git parojesini aç neyin ne oluğunu anlamaya çalışş çok faydası olur kolay gelsin..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…