Kumanda sorunu

Katılım
10 Ocak 2012
Mesajlar
25
Puanları
1
merhaba arkadaşlar benim çalıştığım işyerinde 380 v 1.5 kw gücünde trifaze ile çalışan bir motor var buna gelen hat ana sigortadan trifaze sigortaya onun hemen altındada kontaktör kutusu var kutunun üzerinde 2 tane buton var kırmızı e yeşil kırmızı butona basınca kontaktör kapanıyor ve iletime geçiyor yeşile basınca hiçbirşey olmuyor enerjiyi kesmesi gerekiyor ama kesmiyor biz sigortayı kaldırıyoruz kapatırken asıl sorun şu kırmızı butona basınca bazen herzaman yapmıyor çok kötü bir ses çıkarıyor aynı kapı otomatiğinin sesi gibi bunu bir çaresini bulamadık ve düzeltemedik bende kontaktörü söktüm iptal ettim bunun bir sakıncası olurmu olursa ne yapmam gerekir kontaktörü değiştirmek gerekirmi yenisiyle .
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Anladığım kadarıyla pano içinde bayağı bir oynanmış.Normalde kırmızı buton stop, yeşil buton start olarak çalışması lazım.
Sizin panoda stop butonu iptal edilmiş ve start butonu olarakta kırmızı buton kullanılmış.
Kontaktörün çıkışında bir termik röle yoksa iptal etmiş olman çok sorun değil. Trifaze sigorta ile aç-kapa yapabilirsin ama en doğrusu kontaktörle birlikte motor gücüne uygun bir termik röle kullanmaktır. Kontaktör ses yapıyorsa değiştirmekte fayda var.
 
evet mantıklı olan kırmızının stop yapması yeşilin enerji vermesi bir terslik var gibi onu bir elektrikçi takmışdı sorunlu olabilir kontaktör çıkışında birşey yok direk makineye gidiyor bir zararı olmayacaksa bu şekilde kullanırız ama değiştirmem gerekirsede yenisini alıp takarız artık napalım
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…