Merhabalar,
Öncelikle konuyu yanlış yere açıyorsam özür dilerim. Aslında doktorum ama bu işlere biraz merakım var diyelim.
Çalıştığım aile sağlığı merkezinde poliklinik odasında kendi kurduğum kapı otomatı var. Kapı içeriden masa altındaki butonla, dışarıdan şifre paneliyle açılıyor. Sıkıntım şu: masadaki butona basınca monitördeki görüntü gidip geliyor. Tamamen kapanıyor gibi. Aynı şekilde şifre panelinden açınca da kapı üzerindeki bekleyen hastaları gösteren monitörde görüntü gidiyor. Masa butonu elektriği asıl monitörle aynı prizden alıyor. Şifre paneli de kapı üstü monitörle aynı prizden alıyor. Prizleri değiştirme şansım yok. Başka priz yok çünkü. Bu neden olur, nasıl düzeltilir?
Şimdiden teşekkürler.
Merhabalar,
Bu durum muhtemelen kapi otomatigine giden kablo ilr monitörün goruntu kablosu yani vga kablosu yan yana ise sorun teskil eder. Bu kapi otomatigi icin cekilen kablo butona bastiginiz anda uzerinde bir pik akim gecisi manyetik kirlilik olusturup bu monitor kablosundan monitorun duzgun calismamasina neden oluyor olabilir.
Bu iki kablo yan yana gidiyirsa ayirip deneyerek sorun bundan dolayimi degilmi tesbit edilmeli.
Bundan ise ya kaliteli ekranli kablo kullanilmali yada iki kabloyu farkli güzergahlardan götürmelisiniz.
denedim aynı hocam. her zaman olmuyor. ama bazı zamanlar akım çekince goruntu gidiyor. hdmi vga aynı.HDMI'yı VGA ile bir deneyin, tekrar yazın size zahmet.
denedim aynı hocam. her zaman olmuyor. ama bazı zamanlar akım çekince goruntu gidiyor. hdmi vga aynı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?