Kuru Tip Trafonun Gürültüsü

Katılım
27 Haz 2008
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba Arkadaşlar,

Kuru tip trafolar çalışma esnasında normalin üstünde bir ses çıkartmasının sebebleri neler olabilir?
Benim düşüncem, trafonun fazla yüklenmesinden dolayı olabilir ya da trafonun bulunduğu zeminin dar olmasından kaynaklanabilecek yankı da olabilir. Bunların çözümünün anti titreşim padlerinin olduğunu düşünüyorum

Sizlerin görüşlerini bekliyorum

Teşekkürler
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
muhtemelen aşırı yüklenmeden dolayı zorlanıyor olabilir fakat trafaonun bilgilerinide verirsen daha iyi olur
 
Merhaba arkadaşlarım,
Trafo aşırı yüklenmelerde bazen böyle gürültü çıkararak çalışır. Fakat bulunduğu yer ile ilgili durumlarda söz konusudur. Zeminin sağlamlığı ve bulunduğu yerde ortama giren havanında etkisi olmaktadır.
Vibrasyonu önleyici zemin düzlemleri kullanılması ve de ortamda olan havanında etken olduğu göz önünde bulundurulacak olursa; trafonun sağlıklı ve istenilen performansta daha az ses çıkararak çalışması için uygun yer ve gerekli malzemeler seçilmesi dahada doğru olacaktır. Ayrıca Trafo bilgilerini bizlerle paylaşırsan sevgili arkadaşım sana belki daha da farklı alanda faydamız olacaktır. Sevgi ve saygılarımla hoşçakalın! iyi çalışmalar kolay gelsin...
 
Tekrar Merhabalar,

Burası yeni açılan bir sosyal tesis trafonun üzerinde çok fazla bir yük olmadığı düşünüyor tam değerleri veremediler ama trafonun güçü 1000 kVA
 
Trafonun gücü bellidir,çekilen güç te bellidir.Bunun aşırı yükten yapıp yapmadığını böyle anlayabilirsiniz.
Trafoda çıkan seslerin en büyük nedeni harmonik distorsiyondur.Baralar da bu nedenle öter.
Tabii trafonun saclarında gevşeme olduysa,saclar da değişken manyetik alandan dolayı birbirine çarparak ötebilir.(fluresan balastlarında olduğu gibi)
 
Trafolarda kullanılan malzemenin ( sacların ) kalitesi ile alakalı birşey, ben çok trafo testine katıldım firmam her yıl 6 trafo alıyo testlerine gözlemci olarak katılıyorum gece gürültü testleri yapıyoruz . Bildiğim kadarı ile sac teknolojisinde lider olan Japonlar bu sacların üretim bilgilerini gizli tutuyor satıncada çok pahalıya satıyor haliyle diğer sacların kalitesi düşük olmuş olduğundan gürültü kaçınılmaz. Tabi bir gerçekte şuki etki tepki olayı sıfır ses asla olmayacağına göre biraz gürültü ( ama sadece biraz ) kulak delmez. herkese iyi çalışmalar.
Erol KESKİN
 
Trafonun mekanıyla ilgili olabilir. Trafo odasının yer ve duvar döşemelerine dikkat. Fayans gibi bir malzeme döşenmiş ise eko yapar. Birde yere sabitlemesi nasıl? Terazisi de önemli. Yani trafoya gidip bakılması lazım. Ses ölçümü, sabitleme durumu, odanın döşemeleri, taban düzgünlüğü ve kapasitesine göremi yüklendiği kontrol edilmelidir. YG ve AG hatları trafonun kullanım kılavuzundaki gibi gerekli mesafeler bırakılarakmı bağlanmış buna da bakılması lazım. AG tarafındaki çıkışlara bağlanan kablolar belirtilen mesafeden daha fazla sargılara yakın duruyorsa da ses yapar. Trafo odasında metal ekipman varsa ( Sac kapak v.b. ) bunlarda titreşim yaparak sesi çoğaltabilir diye düşünüyorum.
 
Bende bİr fİkİr vereyİm. ama Önce bİr soru. trafo yenİmİ devreye alindi? yanİ İlk ÇaliŞtiĞindan İtİbaren mİ bÖyle. eĞer bÖylese trafo sacinin kalİtesİ ve sac dİzİlİrken arada boŞluk kalmasi gÜrÜltÜ yapabİlİr. eĞer bu sorun son zamanlarda varsa o zaman gİrİŞ voltajina bakmak lazim. prİmer voltaj yÜksek gelİyor olabİlİr.
 
alikemal arkadaşıma katılıyorum bende. TEDAŞ tarafından yaz aylarında klimalara aşırı yüklenmesi yüzünden düşen voltajlar yükseltilmiş olabilir.
 
Arkadaşların söylediklerine katılıyor ve şu tahminlerde bulunmak istiyorum.

* Trafo aşırı yükleniyor olabilir.

* Gürültülerin sebebi harmonikten kaynaklanabilir, trafoya ne tür yükler bağlı buna bakılabilir en azından.

* Trafonun yerden belirli bir yüksekte olması hava sirkülasyonu için daha iyi olacaktır.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…