kıymetli desteğiniz için teşekkür ederim,
butonlu termikler, devreyi kesince elle butonu eski konumuna almak gerekiyor.
sizce soğuması gerçekleşince NC moda geçen butonsuz termik alsam bir problem olurmu ?
bu serilerde maalesef kronik kusurlu ürün zamanında kullanmadığımız için heyet başvurusuna geç kaldık bir kaç yıkamada muhakkak termik butonu atıyor.
makine üst kapağı açıp elle butonu indirmek gerekli.
yurtdışında bazı kullanıcılar farklı çözümler geliştirmiş
maalesef ekonomik durumlar belli ayrıca kurutucu almak şu ara maliyetli o yüzden sorguladım.
Ekli dosyayı görüntüle 95627
Ekli dosyayı görüntüle 95628
PTS 17S çapraz olarak lehimlemiş nedenini bilemiyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 95629
Bu tur sistemlerde,
1- Isıtıcı rezistans bir termostat ile kontrol edilir.
2- ısıtıcı rezistans termostat yada kart arızası ile devre dışı kalmaz ise otomatik resetli bir kesici ile korunur. Sizin sistemde PTS17S oluyor. Ve çapraz atılan lehimleme ile devre dışı bırakılmış.
3- yine emniyetler calismaz ise en son manual resetli termik devreye girer. Bu son emniyettir.
Örnek vereyim ,
Rezistans kurutucuyu 45 °C ye ısıtmak için devreye alınır. Termostat bunu 45 °C de tutmaya calisir. Termostat tutmaz ise sizde pts17s korumaya girer. Bu ikinci korumadir. Rezistans durmadı ve hala ısıtıyor ise son koruma pbr olan resetli termik atacaktır.
Pts17 deki lehimli koptu sökülmesi gerekiyor. Bunun önünde rezistansi devreye sokan ve çıkaran bir sensor yada termostat var ise doğru calisiyormu kontrol edilmeli.
sizlerden şunu öğrenmek isterim :
PBR380VP yerine KSD serisi reset butonlu 125 C NC mod termik aldım 30 dakikalık kurutmada atmadı. 60 dk'lık kurutmada buton attı. Bunun yerine kendiliğinden açılan NC mod 125 C termik alayım diyorum sizler ne dersiniz ?
pts17s yerine ne alcağımı bilmiyorum - bildiğimiz NC mod butonsuz termikmidir ?
PBR380VP resetli termik ortalama 40 dk'lık kuratma çalışmasında atmakta.
Servis her geldiğinde termiğin butonunu kaldırıp gidiyordu çünkü bilinen bir kronik sorundu.
PBR380VP yerine KSD serisi reset butonlu 125 C NC mod termik aldım 30 dakikalık kurutmada atmadı. 60 dk'lık kurutmada buton attı. Bunun yerine kendiliğinden açılan NC mod 125 C termik alayım diyorum sizler ne dersiniz ?
Serkan Bey,Şöyle söyleyeyim.
Ben olsam kendi makinam olsa aşağıdaki gibi yapardım.
Son nokta 125°C ise 100 °C lik otomatik resetli bir tane termostat alırdım. Uygun şekilde bu görsellerde bulunan manual resetli olan termostatin yanına monte ederdim. Ve Elektrik devresine seri baglardim.
125°C lik termik emniyet için yerinde bulunsun. Bu emniyet değerine gelmeden önce 100°C lik termostat aşırı ısınınca devreyi kesip rezistansi kontrol etsin.
Peki Şöyle ikinci alternatif sunayım. Yada sorayim. Bu rezistans bir şekilde sicaklik kontrolu yapiyor ama nasıl Elektronik olarak mı yoksa bu termiklerle mi kontrol ediliyor? Bence sağdaki çapraz kısa devre olan termik görev yapmıyor. O normal çalışsa bu termik e ihtiyaç kalmayacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?