Kutu Dolum Bandı Otomasyonu

Tekrardan merhaba oguzyeter,

sahinhan'ın da söylediği gibi enda ec 422 gibi bir sayıcı bağlayabilirsin. Bağlantı şekli ise kendi kullanım kılavuzundan aldım.


Yaklaşım anahtarı olarak vermiş örneğinde ancak photocell kullanma ile hiç bir farkı yok. Sonuçta proximity metal algılıyor, photocell önunden geçen cisimleri algılıyor. Bağlantısını şekildeki gibi yaparsan istediğin sonuca ulaşabilirsin.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
tesekkurler ustam bunlar tamam peki sayıcıdan piston valfini nasl tetiklerim.hani 4 malzeme gecince PİSTON ileriye itsin diye...basını agrıtıyorum belki kusuruma bakma
 
tesekkurler ustam bunlar tamam peki sayıcıdan piston valfini nasl tetiklerim.hani 4 malzeme gecince PİSTON ileriye itsin diye...basını agrıtıyorum belki kusuruma bakma
Bak şimdi sayıcıya 4'ü set ettik yani bu ne demek sayıcı değeri 4 olunca çıkış verecek çıkışındaki kontağı yer değiştirecek. Sensörün ne olduğunu biliyorsun. Sensörün önüne cisim koyarsan çıkışını tetikler. Bir önceki mesajda verdiğim çizimde sensörden cisim geçince sayıcının girişinde pals oluşturur ve sayıcı 1 değerine yüklenir. Bunun gibi 4 defa tekrarlanınca bu sefer sayıcının çıkışı tetiklenir. Sayıcının çıkışına da pistonu itecek olan valfi gerektiği gibi bağlarsan istediğin sonuca ulaşırsın.
 
10 11 ve 12 uçlarla valfi tetikleyebilirsin sanırım 10 11 no olması lazım [MENTION=299374]oguzyelter[/MENTION]
 
Son düzenleme:

cok tesekkurler ustam ama aklıma bisey takıldı.şimdi fotosele artı eksi enerji verecm ya.peki fotoselin verecegi darbeyi sayıcıya gonderen uçu nasıl baglaycm fotoselin üstünde artı eksi bide sinyal veren uç var sanırım
 
merhaba.evet fotosellerin üstünde artı ve eksi bulunur birde bunların dışında sana kontak yani sayıcına pulse verecek bir çıkışı olur.genelde kahverengi(+) mavi(-) ve siyah da kontak ucun olur.zaten cihazın üzerinde veya dökümanında bunlar yazar.yani bu dediğime sabit kalma sakın.dökümanını incelemeni tavsiye ederi.hem kesin emin olursun hemde bunu alışkanlık haline getirirsin.iyi çalışmalar.
 
cok tesekkurler ustam ayıp olmazsa son bişey sorayım..pnömatik valfler hakkında bilgin varmı.ben sayıcıdan aldıgım cıkısı valfe verip pistonu ileri geri ittirecegim.piston için yay geri dönüşümlü olarak düşündüm daha hızlı geriye döner diye.peki buna nasıl bi valf uydurabilirim
 
bu konuda pek yardımcı olamıycam.sistemine sen karar vereceksin.kusura bakma.iyi geceler.
 
Pnomatik pistona basınçlı hava verildiğinde piston ileri gider.Selenoid valf enerjisiz kaldığında ise hava tahliye edilip piston geriye gider.Konusu geçen bant otomasyonu geçmiş yıllarda uygulanıp çalıştırıldı.Dijital ve zaman gecikmesi olan sayıcı kullanıldı.Kutular reflektörlü fotosel tarafından sayıldı.Kolay gelsin.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…