L298N 5v çıkışı ile arduino besleme

arduino bluettothlu araba yaparken hem motors sürücüye (L298N) hem aruinoya ayrı ayrı pil bağlamak yerine L298N ye li-on pilleri bağlayıp bunun 5v çıkışından arduinoyu besleyebilir miyiz? olursa 5v çıkışı arduino direk vın girşine bağlasam olur mu? gnd bağlamak gerekir mi?

Vin girişinde diyot vardır besleyemezsin doğrudan 5v yazan yere bağlaman gerekir. Ama voltaj koruması olmayacaktır yani 5v geçtiğinde atmega yanar bilgin olsun.

usta gnd bağlamak da gerekir mi? L298N yi 9v la besledim 5v çıkışını da arduino 5v a bağladım ama çalışmadı acaba pilin gücü mü yetmemiştir ya da başka birşey midir?

sakın gnd bağlama!!!!!!!

ben sana 5v geçme dedim.

KArtın üzerinde 5v regulator var mı emin misin?
Eğer eminsen 5v ve gnd yi bağlayabilirsin değilsen 9v pili arduinonun adaptör girişinden ver motor kartını Vin çıkışına bağla. gnd leri birleştir.

Son düzenleme:
ustam resimdeki gibi bağlasam olmuyor da bilemedim

Ekli dosyalar

• 1.jpg
    401.7 KB · Görüntüleme: 27
Abisi motor kartında o bağladığın 5v çıkış değil giriş. Orayı boş bırakacaksın oradan Elektrik alamazsın. Şimdi baktım uno da sanırım koruma diyotu yok. pilin artı ucunu Vin e verebilirsin. Groundları birleştirmeyi unutma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…