Selam, demişsin ki "biraz param olsa cnc makine almayı düşünüyorum" tamam sorun değil. Para olması için bir şeyler üretip satmak lazım. Hazır almak yerine kendiniz yapıp daha ucuza mal edebilirsiniz. Herkes kendisi yapıyor artık
Forumda böyle bir bölüm var. Çok iyi bir dayanışma da mevcut. Bir göz atarsanız kolay olduğunu göreceksiniz. Elinizde yatkınsa tadından yenmez.
Giyotin ile pcb keseceksin sanırım. Matkap tezgahına da mini matkap motoru bağlayıp plaketleri daha kolay deleceksiniz.
Giyotin kolaylık ama hiç kullandınız mı bilmiyorum. Bende var kağıt kesmek için almıştım. Kağıt sayısı fazla olunca bıçak kenara kaçıyor ve düzgün kesmiyor. Pcb yi dikkatli keserseniz kaçmaya bilir. Ancak bıçağı ne zaman körlenir bilinmez. Pcb ısıtılırsa normal makaslada kesilebiliyormuş. Maket bıçağıda kolaylıkla kesiyormuş ayrıca.
Matkap tutucu ise bence pahalı daha ucuzları var. Hatta basit çekilde yapmak da mümkün.
Haftada kaç pcb yapıyorsunuz ? İşleri ilerletmek zamandan kazanmak adına efektif aparatlar almak güzel fakat alınan her aparat vs kendi parasını hızlıca çıkartsın ki daha iyi yatırmlara kaynak yaratabilsin. Mesela cnc gibi.
Geçmişte Positiv20 ve serigraf yöntemleriyle uğraştım. Hayat mücadelesine dalınca hobimi kenara koymak zorunda kaldım. Ütü yöntemleri çıktı
) Şimdi herşey çok daha kolay. Hem bilgiye ulaşmak hemde ekipmana. Fikir alışverişinde bulunmak isterseniz, bildiklerimi memnuniyetle paylaşabilirim.
Saygılarımla