Laptop 4+1 ses sitemini bağlama

Öğretmen27

Profesyonel Üye
Ustalarım hayırlı günler. Okulumuzun sınıflarında laptop ve 4+1 ses sistemi var. Ne yazık ki istediğim ses kalitesini alamıyorum. Çünkü Laptop 4+1 ses sitemini desteklemiyor.
2 seçenek var.
1. Kaliteli 2+1 ses sitemi almak.
2. Harici ses kartı alıp laptapta 4+1 ses sitemini kullanmak.
Fikirlerinizi bekliyorum ustalarım. İyi bir ses kalitesi için neler yapabiliriz veya neler önerebilirsiniz?

Bu konu hakkında bilgisi olan yok mu ustalarım?

Hocam ,

Benimde kardeşim bir ilk okulda sınıf öğretmeni. Aynı durumdan oda şikayetçi idi. sınıf biraz büyükçe olunca odayı sesle doldurmak standart hoparlörlerle malesef mümkün olmadı. Harici beslemeli 2+1 bir sistem ile mümkündür. Biz yanlış hatırlamıyorsam şu model bi ürün kullandık gayet iyi ses aldık.

Diana KA2500 model. 2500 watt yazıyor ama gerçek gücü 25 watt bile etmez. 220 volt ile çalışıyor 3.5 mm kulaklık soketi var ve notebooka uygun. Bu eski bir model ama fikir verme açısından yazdım. Umarım yardımcı olur.

Kolay gelsin iyi çalışmalar.

Serkan ustam aynısı sınıfımızda mevcut. Maalesef Laptop 2+1 desteklediği için 2 hoparlör çalınca diğer ikisi boşa düşüyor. İstediğim ses kalştesini alamıyorum. Sadece ben değil diğer öğretmen arkadaşlar da sıkıntılı bu hususta. Biraz araştırdım. Stereo çoklayıcı var. Acaba bu işe yarar mı? Tam verim elde edemeyebilirim. Ama hiç yoktan iyidir bence.
127174406_tn50_0.jpg

Hocam benim üstte verdiğim cihaz tek girişi var ve burdan bağladığımda 4 hoparlördende ses geliyor. 4+1 değil. 2+1 in sanırım 2 hoparlör paralel bağlanmış hali.

Eğer 2 kulaklık soketi varsa yukardaki aparat çoklayıcı ile 4 hoparlörden ses alabilirsiniz ancak zaten ufak uydu hoparlörlerin watt ı çok güçlü değildir. çok fazla ses farkı alabileceğinizi sanmıyorum.

Şahsi fikrim ama denemedende bilemeyiz. topu topu 1 yada 5 watt gibi bir ses çıkışı vardır o küçük hoparlörlerin.

Ben de senin gibi düşünüyorum. Çok verim alamayız. Kaliteli bir 2+1 almalıyız. Veya harici ses kartı.

Harici ses kartına ihtiyacınız yok hocam sadece sesi daha çok yükseltecek bir anfili hoparlöre ihtiyacınız var. Bunlar yeterli gelmediyse bi büyüğüne ihtiyacınız var.

Teşekkür ederim Serkan ustam. Allah razı olsun yardımlarınız için.

Ustalarım hayırlı günler. Okulumuzun sınıflarında laptop ve 4+1 ses sistemi var. Ne yazık ki istediğim ses kalitesini alamıyorum. Çünkü Laptop 4+1 ses sitemini desteklemiyor.
2 seçenek var.
1. Kaliteli 2+1 ses sitemi almak.
2. Harici ses kartı alıp laptapta 4+1 ses sitemini kullanmak.
Fikirlerinizi bekliyorum ustalarım. İyi bir ses kalitesi için neler yapabiliriz veya neler önerebilirsiniz?

Sayın Öğretmen27
Bu konuda bir bilgiyi paylaşmak isterim.4+1 denilen şey, bir ev sinema ses sistemidir ve film oynatıcı, dvd,bluray oynatıcı gibi cihazların desteklemesiyle tüm kanallara ses verebilen bir düzenektir.Filmin üzerinde 5 kanal ses kaydı var ise 5 hoparlörden ses gelir,çalışma mantığı budur.Dolayısıyla laptop bağladığınızda 2 kanaldan ses gelecektir.Ancak isterseniz girişleri iki gruba ayırıp laptopdan gelen iki kanala bağlayabilirsiniz.Bu şekilde de diğer hoparlörlerden ses alabilirsiniz.
Laptop'a ses kartı takmanız size pek fayda sağlamayacaktır.Kaynak (cd veya hdd) üzerindeki video da 5 kanal ses kaydı yok ise yine iki kanal çalışacaktır.
Ses kalitesi tamamen kullandığınız ekipmanla alakalı bir durumdur.Ses sizi tatmin etmiyorsa sorun muhtemelen kullandığınız ürünün kalitesi ile alakalıdır.Size tavsiyem, Creative veya Logitech marka 2+1 kullanmanız yönünde olacaktır.İyi çalışmalar dilerim.

Teşekkür ederim Sn. Hakan1846. Tavsiyelerinize uyacağım. Saygılar...

Forum istatistikleri

Konular
130,338
Kullanıcılar
453,632
Son üye
salih287

Yeni konular

Geri