Bu anlatıma göre laptop adaptörü görev yapmıyor, batarya şarj seviyesi çok kritikte kaldığı için mavi ledle bu flaşlı uyarıyı bu koşulda yapıyor. Şişen kondansatörleri LCR metre veya bir kapasitemetreyle ölç, bir kapasite kaybı varsa eğer orijinal etiket değerlisiyle değiş. Dc doğrultmada köprü diyotlar ayrı ayrı ise tek tek ölç, tek köprü diyot ise lehim uçlarını ayırıp o şekilde ölç. Birinde veya yekpare köprüde açık veya kapalı (Kısa) devre olup olmadığını, dijital bir avometrenin diyot kısmından ölç, arızalı olanı/olanları varsa mutlaka yenisiyle değiş.
Arıza dc doğrultma devresindeki elemanlardan birinin aksaklığıyla direk olarak ilgili görünüyor. Bataryaya şarj akımını çıkışta tam bloke eden özel bir durum gözleniyor. Değer değiştirebilen direnç ihtimalini de gözeterek, bu doğrultmadaki dc. filtrasyonda aktif görevi olan dirençleri de değerleri açısından ohmmetre kısmında ölçmen çok iyi olur.
Önemli Not: Klasik trafolu, yani 50 hz. (şebeke frekansı) ile çalışan klasik trafolu doğrultma devresinde köprü diyodu, smps ile çalışan doğrultma devrelerinde tek bir diyot ve elektrolitik kond.'ler kullanılır. Frekans 26-28 khz. olduğundan dolayı tek diyotla düzgün dc. akımı kolayca elde edilir. Laptoplarda kullanılan adaptörlerin günümüzdeki çok büyük çoğunluğu smps'li (Anahtarlamalı) türdendir. Kolay gelsin.