Laptop tavsiyesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan 1N4008
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

1N4008

Üye
s.a arkadaşla elimde asus X554L modeli laptop var yavaş yavaş miyadının dolduğunu hissediyorum. 10 yılı olmuştur. genelde internet ağırlıklı kullanan birisiyim. oyunla felan işim olmaz 3 markadan hangis iyi olur sizce lenovo acer dell tecrübeli arkadaşlar yorum yazarsa sevinirim. birde bu tarz cihazları hangi siteden almak lazım ben genelde hepsiburadadn alıyorum.

Aleyküm selam. 20 senelik Centrino tek tabanca datron dizüstünde, 1.5gb bellekle win7 kullanıyorum. Genelde arabada duruyor. Arıza kodu okuma, bazen vcds veya vcp ile kodlama falan halen iş görüyor. Sata portu olaydı, bir ssd ile çok daha giderdi.

Sizdeki asus'un özellikleri nelerdir? Ssd yoksa, ssd'ler epey bir canlandırıyor bilgisayarları.

Sadece internet ile ilğili olduğunuzdan ( beyanınız ) bir müddet daha idare eder .

Ssd takın , çıkacak hdd yi cd room yerine takın .
Hdd Caddy Laptop Dvd To Ssd Kutusu .

Ben daha eski bir PC ile hardıl hurdul nette geziyorum

Satın aldığım vatandaş bu PC ye win10 kurdurmuş. Pc ile win10 sürücü uyumu olmadığı için PC yi kör topal kullanıyordu.
Ben beleş sayılabilecek fiyatla bu PC'yi kaptım. Orijinal işletim sistemi olan Win7 ile birlikte temin edebildiğim tüm sürücüleri kurdum. Ayrıca özel işlerim için diskin bir bölümüne LUBUNTU'nun eski versiyonunu kurdum.
İnternet ve sörf için de Linux NANE kurdum keyfediyorum.
Hatta linux tabanında bulunan oyunlardan sevdiğim bir oyunu da arada bir çeviriyorum.

Win 7 ve LUBUNTU tabanında render işleri için kullanıyorum. Geçenlerde test için DVD to MKV geriye çevrim işlemi için test yapmıştım. 1.5 saatlik videoyu 7 dk gibi sürede yalayıp yuttu
Yeni PC de alsan internet işleri için extra kazanç sağlamayacaktır. İnternet işleri için PC nin yazılımları ve uyumu çok daha önemlidir. Bu konuda ise windows tarafında güvenlik protokollerini tam sağlamadan sağlıklı bir sörf yapamazsınız. Güvenlik protokollerinin sağlanması ise windows tabanında bir ev kullanıcısı için yılda en azından 10-20$ gibi sabit ücret ödemek şarttır.
https://www.kaspersky.com.tr/premium
Ama linux tabanında böyle bir yazılıma ihtiyaç yoktur. Bilinçli bir kullanıcı yıllarca sorunsuzca kullanabilir.

al gitsin, dell iyidir.
eski makine 7 yıllıktı, daha bu sene 8 gb ram yaptım ama yine de çakılıyor. ,işlemci yetmiyordu. bunu da kızım bilgisayar toplayınca bana verdi 16 gb ram var çift ekran kartı 500 ssd, 500 hdd (depolama). hani insn rahata kolay alışıyor. monster oyun bilgisayarı. ben oyun oynama özürlü olduğum için süper ötesi.

Son düzenleme:
12MB CACHE li ve (i) yemedili (i7 olsa da yemez) PC alınırsa işlemci birkaç sene sonra yine yeterli olmayacaktır.
SSD deniliyor ama SSD lerin öldükleri kullanıcılarca bilinmiyor. Artık PC lerde NVME-2 SSD kullanılıyor ki okuma/yazma hızı 5000/3200 en azdır. İstenirse çok daha yüksek hızlı NVME diskler de bağlanabilir.
İşlemci teknikleri artık değişmiştir. Bir zamanların kralı olan İ7 işlemciler eskilerin i5 seviyelerindeki veri işleme yeteneği olan işlemciler sınıfıdır. Günümüzde i9 gibi çok daha hızlı işlemciler eski i7 lerin yerini almıştır.
Aynı fiyat bandında MONSTER PC yi kıstas olarak getirirsek...
https://www.monsternotebook.com.tr/abra/monster-abra-a5-v21-5/
Her iki işlemcinin de 12MB CACHE'e sahip olduğu görülebilir. Nesil faktörleri ve yonga kesim tekniklerini de dahil etsek bile her iki işlemcinin denk olduğunu ifade edebiliriz.
Üstelik monster küçük çaplı oyun makinası olarak tasarlanmış olup, eski nesil 3050 ekran kartına sahiptir. Bu da PC de oyun oynanmasa bile adobe premium gibi bazı render işlemlerinde yeterince hız sağlayacaktır.
Elbette ki almışken biraz daha uzun kullanıma uygun olması da istenilebilir.
Az biraz ücret farkı ile gerçek İ7 işlemcili PC de temin edilebilir.
Intel® Raptor Lake Core™ i7-13700H 14C/20T; 24MB L3; E-CORE Max 3.70GHZ P-CORE Max 5.00 GHZ; 45W
24MB CACHE, 20 Trace. Performans çekirdeği 14..
https://www.monsternotebook.com.tr/abra/monster-abra-a5-v21-7/

HAA denilebilir ki ben sadece internette gezerim oyun moyun çevirmem. O zaman işlemci gücüne ihtiyacım yok.
Bu durumlarda nispeten işlem gücü ve dış özellikler etkendir.
https://www.monsternotebook.com.tr/huma/monster-huma-h4-v5-2-siyah/
(i) yemedi işlemcili ve 12MB CACHE.
Çoğu medya ve sörf işlemleri için fazlasıyla yeterlidir.
Uzun pil kullanım ömrü.
Pil koruma özelliği.
Hafiflik. 1.6kg ağırlık.
Küçük çapta kazalar için su dayanıklılık özelliği.
DDR4 3200MHz RAM
NVMe M-2 SSD 3200MB yazma 5000MB okuma.

valla üstad bugün bilgi işlemci bir arkadaş ile konuştum oda aynısını dedi monstar tavsiye etti. ha benim oyunla işim olmaz en fazla film izlerim grafik olaraj da proteus programı kullanırım oda çok nadir ayda yılda bir işim olur monstar ı değerlendirmeye alacam...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…