bir çizimden diğer çizime geçerken malesef lazer kapatıp açmadığı için yollar oluşuyor
sayın hocam elle de eklerim başka bir yolu varsa onla da ama nasıl iste bi görüntü video ne biliyim artcam de takim yolu olarak kayıt ederken takim bilgisi kısmında uc ayarı felan var buralarda birşey yapmam gerekiyormu lütfen açık olarak biraz yardimEğer geçişler çok değilse, lazeri kapatıp-açma komutlarını dosyada araya elle ekleseniz?
sayın hocam elle de eklerim başka bir yolu varsa onla da ama nasıl iste bi görüntü video ne biliyim artcam de takim yolu olarak kayıt ederken takim bilgisi kısmında uc ayarı felan var buralarda birşey yapmam gerekiyormu lütfen açık olarak biraz yardim
post processorunuzda ne hocam bilmiyorum lütfen biraz açıklık örnek verinKomutları elle eklemeye gerek yok. Post processorunuzda değişiklik yapacaksınız.
post processorunuzda ne hocam bilmiyorum lütfen biraz açıklık örnek verin
işte bu yüzden ben elle değiştirmeyide önermiştim bu kardeşimiz henüz o konulara hakim değil.Komutları elle eklemeye gerek yok. Post processorunuzda değişiklik yapacaksınız.
işte bu yüzden ben elle değiştirmeyide önermiştim bu kardeşimiz henüz o konulara hakim değil.
post proc. makina formatı diye biliriz o yüzden makinanla alakalı bilgileri paylaşırsan daha açıklayıcı bilgiler bulabilirsin z eksenin varmı z sabitmi. post proc. te değişiklikler yapmak biraz uzmanlık isteyebilir. o yüzden bence şimdilik ya inscape ile dxf çıktıları alabilirsin yada dediğim gibi z hareketlerini m3 ve m5 olarak not defterinde tümünü değiştir deyip yapabilirsin yada makinana göre birilerine post yazdırabilirsin. internetten arattırabilirsinde artcam laser post diye mutlaka bir dosya çıkar.
http://www.rckolik.com/diy-3dpburner-25w-lazer-kesici-yakici-vs-t13842.0.html
Linkte sizin aradığınız sorunun cevapları var. Tek yapmanız gereken z ekseni dir sinyalini kullanarak linkteki gibi bir devre kurup lazer açma kapama yapmak. Ben o şekilde kullanıyorum lazeri ve cambam kullanmanızı tavsiye ederim çok basit ve kullanışlı bir program basit işler için.
hocam çok ama çok tşkkür ederim verdiğin cevap için ne güzel sizin gibi inlarla paylaşımda bulunmak memnun oldum üstadım z eksenim sabit aşağı yukarı yok lazer kafası 2.5 w 7 w a kadar destekliyor açık kaynak yazılım desteğim var 650 mm 500 mm işleme alanım var grbl contreller tarzında bir yorumlayıcı program var makinamın kurulumunda settings ayarlarındaki stepper parametrelerini değiştirmeyin diyor tmm ben denileni yaptım ve buna uydum ancak artcamde dxfden aldığım kodlarda malesef uzunluk en 2 3 mm oynama oluyor makinamın hassaslığı 0.1 diye yazıyor ama malesefinkspace ile dxf çizimleride açıp işleyebilirsin kullanmasını öğrendiysen bence isncape te yap çünkü artcam için ayrı bir post a ihtiyacın olacak
makinan nasıl z ekseni varmı artcamde nasıl g code çıkartıyosun şunu yapabilirsin z yi başlangıç olarak 0 alırsın dalma derinliği olarakta -1 daha sonra gkodu notdefteri ile açıp tümünü değiştir yapıp z0 ları m5 z-1 leri m3 yapabilirsin biraz daha az zahmetli olur. yada kullandığın postta bu değişikliği yapacak şekilde ufak bir değişiklik yapabilirsin bu kısım biraz karışık olabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?