Lazer modülü temini

Erolcum

Üye
Merhaba,

Lazer kazıyıcı yapmayı planlıyorum. Arduino'ya grbl firmware yükledikten sonra lasergrbl, lightburn, laserweb, benbox gibi yazılımlarla çalıştırılabiliyor. Siyah pleksi veya ahşap malzemeleri kesebiliyor.

Bakır pcb plaketi siyah sprey boya ile boyadıktan sonra devre dışındaki alanlarda bulunan boyayı kaldırabiliyor. Sonrasında pcb'yi asite atıp devreyi elde ediyoruz. Youtuber Zafer Yıldız'ın kartı delmeden malzemeleri karta lehimlediği bir çok video var. Örneğin bu video'da karta tek delik delmeden fm radyo yapıyor.

Bu tip cihazlar değişen mevzuattan dolayı Aliexpress'den isteyince gümrükte takılıyor. 5000TL lık acmer laser diye küçük bir lazer kazıyıcı aldım ama cihazın TSE'ye gitmesi gerekiyormuş. TSE de 25.000TL gibi masraf çıkarıyormuş. Mecburen cihaz bana ulaşamadan iade ediyorum.

20W gücünde optik çıkışı 4W olan diyot lazer (450nm) modülünü nereden temin edebiliriz. Sahibinden.com'da buldum ama başka alternatifler var mı diye size sormak istedim. Bunları Türkiye'ye getiren başka birileri var mıdır ?

https://www.sahibinden.com/ilan/iki...w-diyot-lazer-modulu-basligi-1187551854/detay

Makina olarak değil de sadece lazer modülü olarak Motorobit bir de Trendyol’da gördüm 5.000 küsur TL. Makinalar 25.000TL den başlıyor Türkiye’de. Modül hariç diğer aksam 5.000 TL altında alınabiliyor kendim yaparsam

Selamlar, eğer güvenilirse sahibinden üzerinden alabilirsiniz. Bende belirttiğiniz projeyi yeni bitirdim. Takıldığınız yer olursa yardımcı olabilirim inşaAllah. Arduino uno ile kablolu yapabilirsiniz veya ESP32 ile wireless kontrol edebilirsiniz.

lazer başlığı nereden aldınız ?

3-4 yıl önce amazon dan almıştım. S9 Sculpfan lazer diye geçiyor. Bu aralar 4mm mdf üzerinde deniyorum. Güzel kesim ve markalama yapıyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…