lazerle halıların boyunu nasıl ölçeriz?

Bu proplem aslında 4 işlem yapabilen ileri geri sayıcılar ile yapılır. hareketi döner aksamın üzerine bir adet encoder monte edilir. encoderden çıkan sinyaller sayıcıya iletilir. sayıcı ilk kurulurken 100 cm kaç sinyal aldığı programlanır ve sayıcının ekranına sadece halının boyu girilerek makina halı boyunda durdurulup ileri geri döndürülebilir.
burada ilk ayarda değer mm olarak ayarlanırsa halı boyu sayıcıya yazılırken mm olarak yazılması gerekir.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
her halı ıcın boy en olçmek zorunda kalacak ekrana deger gırmek ıcın bu zaman kaybettırmezmı?
 
Sayın YAGA fotoselli sistem kullanırsan, 3 gün sonra benim sistem niye sapıtmaya başladı, niye halının yarısını yıkamış yarısını yıkamamamış, neden bu yıkama başlığı küçücük halıda bile aldı başını en sona kadar gidiyor demeye başlarsın. Burda reklektör-fotosel kullanımını öneren bir kaç öneri var. Reflektörden yansıyan ışını algılama prensibine gören çalışan bu sistemde reflektörün olduğu yere su da gelecek, sabun da... Nerde kaldı burda ışığın yansıması. Normalde reflektöre veya fotoselin üzerine aşikar biçimde görünmeyen toz tabakası oluşsa bile, fotoselde göz kırpma denilen olay gerçekleşebiliyor ya da algılama sorunu yaşanabiliyor. Böyle sulu sabunlu vs. bi ortamda fotoselli bir sistemi asla verimli olarak kullanamazsın.
İlla fotoselli sistem kullanıcam diyorsan da bu boy ölçüm işlemini yıkama anında yapmaya çalışmamalısın. Yıkama bölümündeki istasyondan önce ölçüm yapıp, bu ölçüm değerini halı yıkama istasyonuna girdiğinde kullanabilirsin. Bilmiyorum işletme sistemin nasıldır, fotoğrafları yok burada. Halı ilk önce bir istasyona konulup buradan geçerek yıkama istasyonuna mı gidiyor? Yoksa direk yıkama istasyonunun üzerine mi konuluyor halı? Eğer yıkama öncesinde halının hazırlandığı ve boyunu fotosel yardımı ile ölçebileceğin bi istasyon varsa burası yıkama bölümünden yeterince izole edilmiş durumda mı?
Bu sistemin ne şekilde bilmiyorum ama fotoselli sistemin tozdan, sudan, sabundan, sisten, buhardan ya da tazyikli su ile oluşup havada uçuşan su zerreciklerinden etkileneceğini sakın ihmal etme ki boşuna zaman kaybı ya da maddi kayıp yaşamayasın.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…