LCD ekran arkasındaki aluminyumu çıkartma

retina

Üye
Katılım
21 Eyl 2012
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
43
Arkadaşlar merhaba,

Deneysel bir çalışma yapıyorum. Elimde bir LCD ekran mevcut. 4.5cm x 4.5 cm ölçülerde. Arkasındaki aluminyum kaplamayı söküp ışıklandırma yapacağım.

Sorun şu ki, ekran filmine zarar vermeden bu aluminyumu nasıl sökebilirim?

Teşekkürler.​



 
alüminyum tırnaklarla beraber öndeki plastik çerçeveye tutturulmuştur büyük ihtimal elinizle kolaylıkla çıkartabilirsiniz tırnak olan bölümlerden ince tornavida sokarak LCD den aksi yöne hafif zor kullanarak çekin bu şekilde tırnaklardan kurtarabilirsiniz sert davranmayın sanki çocuğunuzun bezini değiştiriyormuş gibi davranın çocuğa zarar vermeyin ve bezi yani alüminyumu çıkartın ... resim koyarsanız daha net bir bilgi verebilirim

kolay gelsin...
 


Fotoğraf çekme imkanım olmadığı için temsili olarak bir üst model lcd ekranın bir resmini buldum.

Bendeki LCD'nin aluminyum tabakası ise daha ince ve bu şekilde çekilmiyor.

Aluminyum tabakanın köşesini maket bıçakla kaldırma operasyonu başarısız oldu. Bir parça kopartabildim ucundan ancak.
 


şu alüminyumdan bahsediyorsunuz sandım o alüminyum değil bildiğiniz jelatin plastik karışımı birşey eğer resimdeki gibiyse alüminyum kaplı olanlarda var ama folyo biçiminde değil alüminyum püskürtme gibi birşey cd lerin arkasındaki alüminyum kaplama gibi bundansa zor çıkartırsınız alüminyum eritebilen bir kimyasal sökücüyle çıkabilir eğer resimdeki görünense sıcak hava tabancasıyla veya fön makinesiyle rahatça çıkar arkasında lekeler kalır ama bana kızmayın bunun için soğumadan nemli pamuklu bezle silin iç çamaşırı kumaşı mikrofiber cam bezi gibi, öneririm yok ben yapamam ya yanarsa LCD diyorsanız sıcak suya daldırın 10 15 dk bekleyi folyoyu sıyırın

kolay gelsin...
 
Teşekkür ederim yardımlarınız için. En kısa sürede sonuçu yazacağım. Oldukça ilginç bir çalışma olacak
 
Sorunu çözdüm. Aluminyum folyonun altında plastik tabaka mevcutmuş. Nasıl gözüm döndüyse artık görmemişim.

Tertemiz bir şekilde çıkarttım şu anda. @hlyahkan

Teşekkür ederim ilginize.
 
Ne demekk kolay gelsin efenimm projeksiyonmu yapmayı düşünüyorsunuz ?
 
Teşekkürler sağolun. Bundan sonrası biraz uğraştıracak.

Yapmak istediğim özetle, eski bir Nintendo Gameboy oyun konsolunu ışıklandırmak. İnternette gezinirken rastladım:


Bu sitede ölçüleri hazırlanmış led takımı satılıyor. Nonfinite Electronics - Your Source For Everything Game Boy Related! . Site fiyatı 14 $. Kargo da eklenince 19$ - 20$ gibi bir maliyeti olacak.

Buradaki bir telefon tamircisine gittim. Bozuk ekran istedim, sağolsun çok yardımcı oldu. Ekranın içerisinden ledleri ve yapışık olduğu tabakayı çıkarttım. Gameboy'un ekran ölçülerine göre kestim. Şu an arkadaki aluminyum tabaka da çıktığına göre, sadece uygun voltajı çekip yapıştırmak kaldı.

İnş. bir sıkıntı olmaz Sonuçları yazacağım yine buradan.
 
hımm grafik ekran sizdeki yani kolay gelsin lede seri direnç bağlamayı unutmayın 3.7voltluk bir bataryaya bağlayacaksanız 20 ohmluk bir direnç bağlayın daha uzun süre yanacaklar kolay gelsin..
 
Işıklandırmayı yaptım. Sorunsuz çalışıyor ama, ekrana gelen grafik çok transparan oldu. Dün 5 saat kadar farklı kombinasyonlar denedim. Bir türlü olmadı. Grafik ekranın arkasındaki aluminyumu tekrar takmayı denedim o da olmadı. Şimdi ne yapabilirim onu düşünüyorum. Murdar olacak diye korkuyorum . Sizin bir tavsiyeniz var mı?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…