LCD TV'nin tükettiği watt değeri

zormax

Üye
Merhaba,

Forumda yeniyim, inşallah doğru yere yazıyorumdur. Aşağıdaki resimde TV'min arkasındaki elektrik değerleri yazıyor. Bu değerlerden saatlık tükettiği watt değerini bulabilir miyiz?

180 watt'mış.

Benim geçenlerde taşıma durumunda paneli kırılan 22" Lg led tv güç ölçer ile ölçtüğümde 29-30 watt değer okumuştum. Bilgilerinde de 28 watt yazıyor.

Sn. zormax şebekeden çektiğini bulabilmemiz için 220 voltta çektiği watt değeri (1 saatlik tüketimini) veya harici adaptörlü ise DC volt * amper olarak yazan DC güç değeri mutlaka gerekiyor, üstteki etikette ise bunlar görülmüyor. Ayrıntılı teknik bilgisini veren bu linkte 180 watt olarak belirtilmiş. Örneğin evdeki 24TK410U-PZ 24" LG monitör/TV'nin watt değeri harici adaptör girişindeki yazan değerleriyle 19 volt DC * 1.6 A olarak karşılığı 30.4 watt olarak çıkıyor, zaten kullanım kitabında yaklaşık 30 watt olarak bu sarfiyatı benim LCD TV'mde yazıyor.

* Çok güzel bir üründür, hem enerji, hem renk kalitesi, hem görsellik ve kullanım kalitesi/işlevselliği açısından, çok kaliteli, doyurucu ses çıkış kalitesi açısından. Bu ürün Teknosa'da halen satılıyor, 24 mart 2021 itibariyle merak edip sorduğumda son fiyatı 1400 tl. idi. 1100 tl ye 2 yıl önce Teknosa'dan satın aldım. 1 yıl sonra 900 tl.ye düşüp 2 yıl sonra 1400 tl.ye geldi. Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…