Mega328 i alınca diğerine pek ihtiyaç yok.
Ama aynı isimle aratınca daha güvenilir satıcılar bulabilirsin.
Gerçi %85 oranı lan birinin ürünü de sağlam ve vaat edildiği gibi gelebiliyor.
http://www.ebay.com/sch/i.html?_fro...R0.TRC0.H0&_nkw=Mega328ESR Meter LCR&_sacat=0
Ancak iş yerinde daha bir ciddi görünsün dendiğinde diğeri (DM4070) yakışıklı çocuk hani..
DM4070 esr ölçemez !
--------------
Sen dediklerimi atlama önce oku araştır , bilgi bilgidir işlesen de işlemesen de.
İşte o anneeekartlardaki kondansatörlerin şişmesi patlaması doğrudan esr ile alakalıdır.
Bir haylide mos bulunur senin o oyuncaklarda ama sakın devre üzerinde ve çalışırken iken ölçmeye kalkma !!!
Kısacık ama hah öğrendim demeyeceğin bir açıklama :
Kondasatörler gerçekte saf kapasite değiller , onlara seri bağlı bir direnç var gibidir.
Başka şeylerde var da onları şimdilik salla.
İşte o değer ne kadar yüksek olursa o kadar kötü - dandik mal.
Bu konuyu annnneeekart satanlar özellikle vurgular hani katı kapasitör full katı kapasitör falan filan...
Ve bu direnç değeri , çalışacağı frekansa ve ya puls lere ve ortam sıcaklığına göre değişiklik gösterir , ankartlarda pek bi sıcaklı kanlıdırlar malum.
İşte o kadar ustalaştığın zaman çeşitli frekanslardaki cevabı bilmeliyim bilmeliyim bilmeliyim dediğinde o geri vermeye niyetlendiğin türden oyuncakları alırsın inşaAllah.
----------
@veysel28 , arkadaşa lcm3 gibi pic mik gerektiren şeyler henüz uzak , karıştırma yoğurt yiyeni.
Ama ben yaptığımdan bir daha yapar arkadaşa satarım diyorsan o başka , o işlere aklım ermediğinden karışmıyorum.