LCR metre tamiri yardım

koraycannn

Üye
Merhaba degerli üstadlarım. Bir konu hakkında yardımınızı rica ediyorum. Elimde amatörler için 1 adet LCR komponent test cihazı vardı. Fakat ben bu aleti deşarj olmamış bir 400 V lum kondansatörü test etme gafletinde bulundum. Haliyle alet bozuldu ve şimdi açılmıyor. İçini söktüğümde ise başlıca 4 bileşende ısınma tespit ettim. Anakartın fotografını çekip bunları işaretledim. Bu bileşenleri ve üzerinde yazanları fotoğraflarda işaretledim. Acaba bunları değistirsem alet çalışır mı? Bir de bu parcalar nedir bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Son düzenleme:
78L05 regülatör. AMB ve A1SHB yazdığınız parçalar yanlış olabilir mi? Yani altı bacaklı olan A1SHB üç bacaklı olan AMB olabilir mi?

Son düzenleme:
Hocam bu AMB lerin hepsi aynı mı? Üzerlerinde yatay çizgiler var fakat benim makinadakilerin üzerindeki yatay çizgiler farklı konumlarda. Bu farklı bir özellik veya sayısal değer anlamı taşır mı?
Alt çizgiler fabrika için kodlama olsa gerek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…