MAliyetin düşürmek için pedometre adım sayar kullan diyeceğim kardeşim de onun işlemcisi bütün sinyalleri sağlıklı alır mı kaçırır mı bilememmaalesef
Merhaba,
Projenizi tam oluşturmadan önce temin etmeniz gereken malzemeler ve yazılımlar vardır.Ayrıca da ziraat mühendisi olduğunuzu yazdınız
Elektronik bilginizin de büyük bir olasılıkla yeterli olması gerekir.Aksi taktirde zaman kaybından başka birşey olmaz.Sizin istediğiniz çok da kritik bir cihaz olmayacağı için gerçekleştirebileceğinizi düşünüyorum.Burada önemli olan fiziksel olarak buğday danelerini sıra ile bir geçitten geçirebileceğiniz bir mekanizma oluşturmaktır.Gerisi gayet kolaydır.CNY70 'in karşısına bir parçacık parlak bir materyal metal,sigara ambalaj kğıdı vs..Basit bir de elektronik devre.CNY70 'de LED'in yaydığı IR alan transistor etkilenir.CNY70 ve yansıtan elemanın önünden geçen her engelleyici materyal sayıcıyı tetikler.Siz hıza takılıyorsunuz ama Bu tür elemanların hızları tahmin edemiyeceğiniz kadar fazladır.
Gelelim yazılıma,İnternetten Proteusun en düşük versiyonlarından birini bulunuz PC'nize yükleyin.7.0 bile olabilir.
Malzeme olarak aşağıdaki linkten bir protoboard elde edin.Sıfırdan başladığınızı düşünerek diğer elektronik ölçü aletlerinizin havyanızın vs..diğer araç gereçlerinizi de temin edin.Ben size elektronik devre tasarımınızda yardımcı olacağım.Proteusta çizimini yapıp çalışma şeklini de brotobordta denedikten sonuç da aldıktan sonra plakete montaj yaparsınız.Hadi bakalım kolay gelsin.
https://www.google.ch/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=breadboard nedir
belki fikir vermesi açısından şu videoları inceleyebilirsin. Tohumu bir hareket sistemi ile bu videodakiler kadar hızlı olmasada buğday tanesi saymak için kalem tüpü gibi bir boruya sürüp borunun ucuna bir ışık kaynağı ile fotosel yada farklı bir dalgaboyunda ışık kaynağı ile sensör koyup bence sayılabilir düşüncesindeyim. sensörden alınan bilgiyide bir sayıcıya iletilebilir.
kolay gelsin
[video=youtube;oPOel4-db7E]http://www.youtube.com/watch?v=oPOel4-db7E[/video]
[video=youtube;VOF55bJeEv0]http://www.youtube.com/watch?v=VOF55bJeEv0[/video]
MAliyetin düşürmek için pedometre adım sayar kullan diyeceğim kardeşim de onun işlemcisi bütün sinyalleri sağlıklı alır mı kaçırır mı bilememmaalesef
pedometre sanirim titreşim algilama mantigi ile çalışıyor (emin değilim sökmedim)
ayak bilegine bağla koşarken adimini yere vurduğunda saysin gibi
arduino için programlamanda yardimci olurum konuyu takipteyim kolay gelsin.
Yaylı ağırlık bulunan basit temas fikir vermesi adına Pedometer take-apart | Evil Mad Scientist Laboratories pedometreyi özellikle örnek verdim; direk arttırma mantığına sahip ve Ekran da 9999 sayısını verebilecek çoğu yerde rahat bulunabilecek ucuz bir cihaz.
Serkanın verdiği videolar da önceki mesajımda tarif etmek istediğim durumu içermekteydi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?