Led şerit çeşitleri

Iammy

Üye
Merhaba 2 farklı led şerife ihtiyacım var internette arattım bir çok farklı çeşit var ve bunların ne ifade ettiklerini bulamadım. Öncelikle mutfak tezgahını aydınlatıcı tek tenk olara olur 4-5 metrelik suya dayanıklı bir lede ihtiyacım var ve çalışma masamda kullanabilcegim kullanabilcegim rgb 2-3 metrelik led şerife ihtiyacım var internette girdiğimde bi çok çeşit gördüm 5050 5015 ws2811 ws2812b bu model adlarının anlamları nedir ben hangisinden almalıyım

WSXXX olanlar animasyonlu ve uygun sürücüsü
ile almanız gerekli.
RGB harici mekan şetit led olarak ararsanız
daha uygun olur. Ancak bunlar için de sürücü
gerekir.

mutfak tezgahı için IP64-65 dış mekan ve gün ışığı olsun, adaptörü de 1-3 amper arası değil en az 5 amper kullan. (tecrübe ile sabit) çalışma masan için RGB sıvı teması olayına bakarsak onu da dış mekan almanda fayda var. animasyonlu olanı almanı tavsiye etmem çünkü çalışırken dikkatin dağılır. kumandası ile ruh haline göre renk ayarı yapabilirsin.

Peki Metre ile amper arasındaki ilişki nasıl olmalıdır. ledlerin çoğunda yanında adaptör ile geliyor sanırım o yeterli olmayacak sizin dediğinize göre

beyaz ledler 5 mlik paketlerde satılıyor, rgb lerde aynen öyle, yanlız rgblerin genellikle driver dediğimiz sürücüsü yanındadır (hepsinde değil) trafo - adaptör sana aldığın yerden tavsiye edilir, genelde 1,5 - 2 amperlikler söylenir. ama sen usta sözü dinle en az 5 amperlik kullan. ha 1,5 amperlik adaptör çalıştırmaz değil çalıştırır ama uzun vadede yanarlar bak ben mutfak için 4 m beyaz lede 1,5 lik ve 2 amperlik 6 ayda bir 4-5 tane adaptör yaktım. sonra 5 amperliği taktım ve unuttum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…