Led Driver Devresi Yapmak

sabit akım ile çalışacak rgb pcb kart devresi lazım fabriso senin yapmış oldugun kartı incelemeye çalıştım ancak dosyalar silinmiş yardımcı olabilirseniz sevinirim
 
merhabalar,hv9910 entegresiyle ilgili birkaç sorum olacaktı cevap verebilcek arkadaşlar varmı acaba hala
 
Evet arkadaşlar, HV9910 ile ilgili sorularınızı yüzeysel olarak cevaplayabilirim. Ancak çok fazla ayrıntı istemeyin lütfen.
 
teşekkürler cevabınız için ..
öncelikle yapacagım şeyden biraz bahsedeyim.1w 'lık 6 adet seri power ledi süren bi driver yapmak istiyorum.netten araştırdıgım da hv 9910 hakkında baya iyi şeyler okudum .bunda karar kıldı gibiyim .sizce de uygun mu 6 adet seri led için ? bir diger sorumsa datasheet de birkaç örnek şema verilmiş hangisi en mantıklı acaba ? bi de komponet degerlerinin hesaplanmasında biraz takıldım ,yardımcı olur musunuz?
 

Komponent hesapları ile ilgili detaylı bilgi veremem. Ancak şunu yapabilirim. Devrenizi tasarlayıp buraya eklerim. Komponent değerleride üzerinde yazar.

6 seri 1W LED için gerekli olan besleme voltajı min 24V olmalıdır. Buna göre devre şeması ve komponent değerleri de aşağıdaki gibi olmalıdır.



Eğer PWM kullanmayacaksanız 5 nolu pini direkt 6 ve 7 nolu pinle birleştirmeniz gerek.
Şemada standart olmayan dirençler görüyorsunuz. 9,25K ve 0,63ohm.

9,25K = 120K ile 10K paralel
0,63ohm = 2,7ohm ile 8,2ohm paralel

Ya da herhangi bir direnç hesaplama programıyla bu direnç değerlerini tutturabilirsiniz.

Şemadaki schottky de SK110 yerine SB1100 veya SR1100 kullanabilirsiniz.

Kullanılması gereken bobin en az 1,5A değerinde olmalıdır.

Sormak istediklerinize gecikmeli olsa da mutlaka cevap verilecektir. İyi çalışmalar.
 
çok teşekkürler paylaşımınız için gerçekten çok işime yarayacagından eminim .
bi sorum olacaktı benim hesapladıgım bobin degeri 250 mikro henry idi.burda ise 330 bi farklılık olur mu ? bide bu elemanları smd olarak deil de normal olarak temin edebilirmiyiz,baskı devre için
 
Birsoru da ben sormak istiyorum. Osc frekansını belirleyen direnci gate bağlamakla şaseye bağlamak arasında ne fark var.
 

Yapmış olduğunuz hesaplama formüle göre doğru. Ancak entegre üreticisinin ingiliz mühendisi "bobin formül değerinden en az 50-100uH daha fazla takılırsa, voltaj değişimlerinde min-max akım aralığını azaltmış olursunuz" diyor. Yani akımı 340mA e set edersiniz. Vcc yi artırdığınızda ya da azalttığınızda akımda da belli bir miktar sapma olacaktır. İndüktans, formül değerinden bir miktar fazla takılırsa bu aralığı azaltmış oluyorsunuz.
 
Birsoru da ben sormak istiyorum. Osc frekansını belirleyen direnci gate bağlamakla şaseye bağlamak arasında ne fark var.

Bahsettiğiniz şey tamamen entegrenin çalışma frekansıyla ve anahtarlama periyod süresiyle alakalı. Entegreyi iki şekilde çalıştırabiliriz.

1. Constant Off-Time (Direncin ucu gate'e bağlı)
2. Constant frequency (Direncin ucu gnd ye bağlı)



Eğer besleme voltajımız, seri bağlı LED lerin eşik gerilimleri toplamının iki katı veya daha fazlaysa bağlantımız constant frequency, daha az ise constant off-time kullanıyoruz.

Umarım anlatabilmişimdir.
 
merhaba fabrisio...
bgn devre şemasını çizmeyi düşünüorum.çizim programı olarak proteus kullanıyorum fakat hv9910 entegresi bu kütüphane de yokmuş.hangi programı kullanabilirim çizim için,hv9910 entegresinin bulundugu ?

bi de 0.63 ohm luk direnç degeri için hangi 2 direnç degeri paralel yapılmalı bulamadım,9.25k için 120k ve 10k paralelliği uygun gibi 9.23k çıkıo ,yerine kullanılabilir
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…