Ledler normal lamba gibi değilmi
Fas la anahtara anahtardan lamba linyesi sonra lambadan nötürle toprak hattı 2. Lambaya sonra devam nötürle toprak 3. Lambaya..... en son 5. Lambadan nötürle toprak buat içinde bağlanıyor
Gesendet von iPhone mit Tapatalk
Ledlerde normal lamba gıbıdır fark sadece metal kısımlarının topraklanmasıdır.
Evet fazın işi o kadar buattan da nötr ü lede giriyon anahtarın devresını kapayınca led yanar.
Çizdiğin şemada yalnış bir durum söz konusu; L fazını anahtara girmiş çıkmış lambaya vermişsin buraya kadar doğru. Lambalardan nötr ucunu nötr e deyil topraklamaya bağlamışsın bu hata prejöktörde bağlantısı verılmıştır L N ve topraklama işaretidir.
Fazı anahtardan sonra diğer lambalara paralel bağla nötr ve toprak bağlantılarını karıştırma, tek lamba baplar gibi ama 5 kez tekrar et.O zaman benim bağlamamda bir sorun yok öyle değilmi?
Fazla sadece anahtara gidiyorum ve anahtardan 1. LEDe fazın işi bukadar
Fazı anahtardan sonra diğer lambalara paralel bağla nötr ve toprak bağlantılarını karıştırma, tek lamba baplar gibi ama 5 kez tekrar et.
Öyle bir lüksün yok toprak şase işaretli yer her zaman topraktır diğerleri fark etmez coğu zaman! Telden paylaşım düzenleme şansım zordu izahım bu:Yani normal lamba gibi değil fazda nötür gibi cekiliyor öylemi?
Ben ledlerdeki fazları kestim hepsinde topraklama kablosu bağlı ama en son lambaya gelen topraklamayı buatta fazla bağlasam bir sıkıntı olurmu
Yani ledlerdeki 3 kablo hangisi ne olduğu aslında biz berliyoruz öyle değilmi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?