Led Projektörler

ycmy

Üye
Katılım
9 Ocak 2010
Mesajlar
275
Puanları
1
Arkadaşlar metal halide projektörlere göre led projektörlerin avantajları nelerdir? 1000 W bir metal halide yerine ne kadarlık led projektör kullansak bunu karşılar. gördüğüm kadarıyla 1/5 oranında bir güç tasarrufundan söz ediliyor ancak ne kadar doğrudur? bu konu hakkında bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirler mi acaba?

araştırıken şu şekilde bir tablo buldum belki birisinin işine yarar

Led ve Diğer Armatürlerin Güç Tablosu
Led Armatür Sodyum Buharlı Civa Buharlı Metal Halide Halojen
36W 70W 250W 150W 320W
48W 120W 400W 200W 450W
60W 150W 250W 600W
72W 200W 400W 700W
96W 250W 500W 900W
126W 400W 1000W 1500W
150W
 
Son düzenleme:
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
ledgrup isminde bir firma bunu ürettiğini (yada getirdiğini )söylüyor akım-gerilim harcama değerleri var aratırsan internetten bilgi alabilirsin...
 
yakın zamanda üniversitede bu konuda bir panel düzenlendi ve üniversite hocalarından ve ledli aydınlatma firmalarından uzmanlar sunum yaptı. firmanın verilerinin pek bi teknik değeri olmadığından bahsetmeye gerek yok.aydınlatma konusunda uzman olan hocamızın hesapları diğer aydınlatma şekillerine göre ledli aydınlatmanın maliyet ve aydınlatma kalitesi yönünden kıyaslanması şeklindeydi .Yapılan hesaba göre eşdeğer aydınlatma verimi alabilmek için kullanılacak olan ledli armatür ,sodyum buharlıya göre 29 yılda.civa buharlıya göre 22yılda metal halide yani projektöre göre 3 yılda kendini amorti adebilmekte yani projektör şeklinde uygulanabilir fakat diğer aydınlatmalara rakip olabilmesi için biraz daha zaman gerekiyor.
ayrıca verdiğiniz güç değerlerinin anlamı nedir?
 
bu tabloda led projektörlerin aydınlatma açısından diğer armatürlere göre kıyaslanması var güç olarak
 
Belirttiğiniz konuda , yaptığımız uygulamalara istinaden basit bir örnek vermek gerekirse; 400 W lık metal halide balastıyla birlikte şebekeden 510-520W güç çekmektedir. bunun yerine 100W lık led projektörler kullanarak aynı ışık şiddetini alabilemekteyiz. Bu tablo ve denemelerimiz ışığında led ürün diğer bütün maliyetleri göz ardı ettiğinizde günlük ortalama 12 saatlik kullanımla kendi ücretini sadece elektrik ücretinden amorti etmektedir. bununla ilgili olarak çeşitli hesaplama tablolarını ve uygulama resimlerini Aken Led - Led Aydınlatma Sistemleri adresinde bulabilirsiniz. Bir de önemli olan bir konu aydınlatılmak istenilen alan. Mercekler vasıtasıyla ışığın gücü arttırılıp aydınlatma alanı daraltılabilmektedir. uygun bir sürücüyle sürülmüş ve ısı dağılımı iyi yapılmış bir led armatürün 10 ila 16 yıl arası ömrü vardır. bu ömür ve dayanıklılıkla hiç bir klasik aydınlatma armatürü kıyaslanamaz bile. Önemli oaln konu hangi çipi , hangi driver ı ve ne tür bir soğutma sistemi kullandığınız. Bu üç bileşeni uygun bir biçimde kullandıktan sonra aydınlatılmak istenen alan sadece fiziksel (mercek) bir olay.
 

Led projektör aydınlatması daha yüksek olup tasarruf olarak kat kat üstündür. Mesela 100 TL gelen elektrik faturan 25 TL'ye düşer. 1000W metal halide muadili 200W led projektörtür. Neredeyse bütün projelerde led aydınlatma kullanılır artık. Ayrıca Led Aydınlatma | Şerit Led bu siteden inceleme yapabilirsin öneririm.
 



Ben denedim 100 w cop led 9000 lümen 200 w 17000 lümen 400 w metal halide 24000 ile 36000 lümen arası ışık akısı var yani bakla heryerde 35 e
 
Yazıların hemen hepsini okudum. Aşağı yukarı olumlu ve olumsuz görüş bildiren eşit. Bizde bazı uygulamalarımızda LED aydınlatma teknolojisini kullanıyoruz. Mesela 10 metreye 2 metre bir bina giriş yazımız var. Bunu LED şeritle aydınlatıyoruz. 250 watt güç harcıyor. Eğer bunu floresanla aydınlatmaya kalksaydık en az 5 kwatt güç ihtiyacımız olacaktı. Bina giriş yazımız uzaktan çok net görülebiliyor. Yani 1'e 20 enerji kullanım oranı. Trafik lambalarını gördünüz mü bilmem. Eski lambaların sarı, yeşil, kırmızı olduğunu bile zor farkederdik. Şimdi LED'li trafik lambaları karayolları'nın hesabına göre yıllık 100 milyon kWh enerji tasarrufu yapıyormuş. Birde buna LED'li lambaların ömürlerini ve işletme Bakım masraflarını katarsanız durum çok açık LED teknolojisi lehine gibi görünüyor. Durum böyleyken yakın bir zamanda(5-10 yıl zarfında) LED aydınlatma tamamen diğer konvansiyonel aydınlatmanın yerini alacak gibi görünüyor.
 
şimdi sana bir püf noktasından bahsedeyim ben 250w mh projektörlerin yerine 40w ledli kullandım ancak merceklerini kullandığım yerin fiziksel özelliklerine göre düzenledim sabir mercek açılı alırsan pek işini görmez
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…