Elimde 2 tane led trafosu var birbirlerine köprülüler ikiside yanıyordu başta sonradan birisi yanmamaya başladı. Kontrol kalemiyle kontrol etsem sorunu bulur muyum , ya da direkt trafo mu patlamıştır patladıysa neden patlamıştır ? ( Işık vermeyen ledin trafosundaki yeşil ışık yanmıyor ) böyle bağlılar
1-kontrol kalemi test /ölçüm cihazı değildir. biz ustalar tornavida yerine kullanırız. (hoş bazen o işe bile yaramıyor)
2- benim gibi gözlükleriyle bile göremeyenler için, o kabloların hangisi AC hangisi DC gösterseydin azcık anlamaya çalışır yardım ederdim.
3- biz kablo döşerken yada bağlarken/montaj yaparken evrensel kurallara uymaya özen gösteririz. arkamızdan gelen tamirci çarpılmasın filan diye.
1-kontrol kalemi test /ölçüm cihazı değildir. biz ustalar tornavida yerine kullanırız. (hoş bazen o işe bile yaramıyor)
2- benim gibi gözlükleriyle bile göremeyenler için, o kabloların hangisi AC hangisi DC gösterseydin azcık anlamaya çalışır yardım ederdim.
3- biz kablo döşerken yada bağlarken/montaj yaparken evrensel kurallara uymaya özen gösteririz. arkamızdan gelen tamirci çarpılmasın filan diye.
güzel insan Elektrik/Elektronik olasılıklar üzerinden yapılmaz. ölçüm aletin yok ise, ölçüm yapamıyorsan; benim halam, amcam olamaz. sen halan kim amcan kim onu göster. ha gösteremiyorsun, gözü görenlerden yardım al. yoksa bundan sonra yapacağım yorumlar pek güzel olmayacak.