Lenovo Z50-70 Laptop anakart arızası

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tan er
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tan er

Üye
2015 yılında alıp bu güne kadar sorunsuz kullandığım Lenovo Z50-70 bilgisayarım açılmıyor. 2018 yılında garantisi dolduktan sonra görüntü işlemcisi arızalanmıştı ve ucuz çözüm olarak işlemci sökülüp iptal edilmişti. Geçen senede power giriş yuvası kısa devre olmuştu. Soketi ben düzelttim ama anakartta bir yerler daha gitmiş olacak ki ben tamir edemediğim için bilgisayar tamircisine verip tamir ettirmiştim. Hatta daha sonrada tekrar sorun olmasın diye üşendiğim menteşe yuvalarını v.s kendim tamir etmiştim. Şimdi yine arıza yaptı laptop açılmıyor. Önündeki beyaz ışık yanıyor, kırmızı pil ışığı da yanıp sönüyor ancak fan çalışmıyor ve USB çıkışında da voltaj yok. Neyse çok uzattım.
Gittim google haritalarda yorumları iyi olan puanı yüksek olan bir tamirci buldum ve ona tamire verdim. "Abi maalesef bu bilgisayarla çok oynanmış. Bu tamir olmaz, yeni anakart takılması lazım " dedi. Fiyat olarak da 6000 bin isteyince. Cihazı kucakladık eve geldik. Yahu yeni anakart sahibinden de vs. 3500 - 4000 bine zaten var. Al tak. Hem de 2 gb görüntü kartı ile birlikte. Tamirciyim diye geçinen ama aslında sadece termal bakım yapan yerler dışında anakart tamiri konusunda uzman olan bir usta arayışım var. Ankara ilindeyim. Önereceğiniz bir yer varsa ona götürmek isterim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…