LG Kanallı Tip Klima Arızası

mekanik sıkıştırmalı air to air ( havadan havaya ) ısı pompalarında cihazı satın alırken cihaz bilgilerinin verildiği broşürde maksimum ve minimum çalışma sıcaklıkları mevcuttur. siz dizaynı gereği kışın ısıtmada çalışması gereken üniteyi bir kere aykırı olarak soğutmada çalıştırıyorsunuz. bu konumda dış ünite kışın ısı alacağına ısı verecek şekilde çalıştırıyorsunuz.

bu cihaz soğutma modunda fabrika arge bölümünde örnek veriyorum cihaz içeriden aldığı ısıyı dış ortama atması için Q= m x c x dt hesabına göre komdenser büyüklüğü hesaplanır. bu değer kondenserdeki boru satır sayısından fin aralıklarına kadar değerleri belirler. yazın misal antalya için dt 40 derece kondenser giriş sıcaklığı + 17 derece üfleme sıcaklığı hesap edilir buna göre kompresör seçilir evaporatör dizayn edilir v.s. v.s.

siz sistem odasında kışın soğutma modunda misal dış ortam +5 derecede bu cihazı çalıştırdığınızda hesap edilen kondenser haddinden fazla ısı transferi sağlayacak. Bu neye sebep olur derseniz fazla ısı transferi kondenser basıncını düşürür. paralel olarak evaporasyon basıncıda düşer. dizaynda evaporatör bataryası yüzey sıcaklığı +3 derece civarında dizayn edilir. bu değer kondenser basıncı düştüğü için - 3 - -5 derecelere düşer buda iç ünitede karlanmaya neden olur ve kompresörün değerleri dışında çalışmasına likit gelmesine hasarlanmasına neden olur.

evet söylediğiniz gibi bu üniteler ısı transferi mantığına göre çalışır ama siz bu sistemi kışın soğutmada çalıştırarak dizaynı gereğinin dışında farklı bir konumda çalıştırıyorsunuz o yüzden bazı koruma yada önlemler almanız gerekiyor.

Aslında bu tür sistem odaları klimaları daha farklıdır. Bizler kısa yoldan spit klima takarak işi kısa yoldan çözüyoruz. Amaolması gereken bu tür yerlerde çalışmaya uygun cihazlar montajlamak gerekiyor. Bir çok kez çok acil işlere gittim. misal x hava limanında polis amirliğinin sistem odasındaki klima arızalandığı için server üniteleri çökmüştü ve başka bir oteldede sunucuların bulunduğu odada evaporatör buzlandığı için soğutma yapamamış sunucu sıcaklıkları 45 dereceyi bulup kendilerini kapatmıştı..

kolay gelsin iyi çalışmalar.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
bunlar cok faydalı bılgılerdı bu tur seylerı o kursta anlatmadılar klimanın tam calısma mantıgını anlatan bır dokuman varmı her cıhazın calısma mantıgı farklıdır ama ortalama kac sensor var ney neyı olcer gıbı elimizde bir tane calıstıramadıgımız bosa cıkartıgımız hassa klima var oyuncak nıyetıne onunla oynayasım plc program yazmaya calısasım var gercı ona gelene kadar plc konusundnada cok eksıklerım var ama
 
Öyle bir döküman bildiğim kadarıyla yok ama burda bizde faydalı olabilecek bir döküman oluşturabiliriz. herkes bildiği bir bilgiyi eklerse bir döküman yada kaynak oluşturulabilir.

Temel bir bilgi oluşturulabilir ama markalar kendi arge çalışmalarınca bu temeli geliştirerek kendi kontrol sistemlerini geliştirirler. en azından temelini bilerek kendimizi bu konuda bilgilendirebiliriz.

kolay gelsin
 
Sistem odalarında kullanılan split,kanallı,kaset tipi klimalar için kış kiti kullanılır. Kondanser fanını düşük devirde çalıştırır ve buzlanmayı önler. Yada donma termostatlarından kondanser üzerine monte edip dış ünite fanına müdahele etmen gerekir.
 


Ama en garantisi hassas klimadır.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…