LG KGL Win 120-s

yavuz_7219

Üye
Katılım
29 Eki 2011
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
37
Arkadaşlar sizlerden ricam şu bilgisayarımda şuan 2 adet program yüklü xg 5000 serisi ve kglwin plc programlayabilmek için hangisini kullanmamı tavsiye edersiniz.vg 5000de simülasyon var bu nekadar yardımcı olur bana bilmiyorum.bilgisayara plc bağlayaıp birebir çalışmak daha doğru olmazmı sizce?bide son olarak bana kgl win'in türkçe dökümanları lazım yani programı kurmayı anlatan data değilde program nasıl yazılır onu anlatan data....
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Kullanacağın plc modeline göre programlarda değişiklik gösteriyor. Master-K 120 yada 80 için kglwin kullanmalısın kglwinde simulasyon yok malesef.
XGT ve XGB serisi plc ler için xg5000 programını kullanmalısın.
 

Bahsettiğiniz diğer programda simülasyon varmı acaba? Eğer varsa mutlaka denemek isterim, lakin LG K80 alıp programlama alıştırmaları yapmayı düşünüyordum zaten,
 
dostum simülasyon xg 5000 programında var ama bence simulasyon olsa dahi bir şey öğrenemezsin.benim tavsiyem bir plc alıp onu pc ye bağlayarak birebir çalışma yapmak benim görüşüm bu.bir plc de sana 150 200 tl mal olur..
 

Evet haklısınız, 150-200 TL ye gerçek bir ortamda çalışmak varken neden similasyonla uğraşalım orasıda doğru, peki LG PLC yi başlangıç düzeyinde birisi için tavsiye eder misiniz?
Daha önce ben Mitsubishi ve Liyan ile biraz denemeler yaptım, LG yi bir arkadaşım tavsiye etmişti, sizin görüşlerinizi alabilir miyim ?
Teşekkürler,
 
sanırım lg ilk dönmeler mitsubishi imalatı yapıyormuş sonraları kendi plcsini imlal etmeye başlamış bu yüzden de yazılımlar birbirine benziyor.

en iyisi gerçek bir plc üzerinde çalışmak simulasyon her zaman doğru çalışmaya biliyor dolayısıyla gerçek anlamda bir iş yapmaya çalıştığınızda simulasyondan farklı durumlarla karşılaşmanız mümkün.
 
kardeşim bu konuda sana yardımcı olamam cunku bende yenyım tavsıye edebilecegım kımse yok
 
arkadaşlar benden size bi tavsiye
Siz elinizden geldiğince sanal olarakta olsa projeler yapmaya çalışın üzerinde uğraştıkça zaten gerisi gelecektir.
Takıldığınız noktalarda komutun açıklamasına help kısmından bakın (google translate) bu konuda sizin destekçiniz olacaktır.
Hiç olmadı koskoca kontrolkalemi var buraya yazarsanız illa bi yanıtlayan olacaktır.
Saygılar
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…