Lg tv açılmama sorunu

zeybek

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
8 Şub 2007
Mesajlar
5,794
Puanları
3,507
Yaş
75
Konum
İZMİR
İyi günler,
LG marka 55 ekran tv.im var. Son günlerde, aradai,açmak istediğimde, durum ledi flaş yapıp, sıyah ekranda kalıyor. Çok kez kumanda açma tuşuna basdıgımda belirsiz bir zamanda açabiliyorum.
Sorun, ne olabilir.

Videoyu ekleyemedim. Daha sonra denerim.
 

Voltaj ölçümlerini yaptınızmı ?
Tv de sorun varken ve tv de sorun yokken .
Koruma alıyor olmalı .
Siyah ekranda arıza durumunda ses varmı ?
Tv ( stand by ) kumanda kırmızı led flash yanıp sönüyor kaç defa ?
Tv nin logosu geliyor mu ?
Geliyorsa gelip gidiyorumu ?

Konusunda uzman arkadaşların yorumlarını beklemeniz .
 
Son düzenleme:
Abim merhaba. Besleme kartın arızalı, kapasitörleri kontrol et lütfen. Saç kurutma makinesi ile hafif ısı uygulayınca açılıyor ama pek önermiyorum.
 
Merhaba. Sn. zeybek ; bahsettiğiniz durum rezervuar elektrolitik kondansatörünün elektrolitinin içten kurumasıyla ilgili oup (bu durumda o anki şartlara göre TV keyfi açılabilir) bu nedene direk dayalı olan güç kesintisi şeklinde görünüyor. Çünkü bu konuda ayni arıza durumuyla ilgili forumda birçok yazı bulunuyor. TV PCB 'sinde 220 volt AC Şebeke girişinde köprü diyottan sonraki bağlantısında bağlı bulunan rezervuar (tank) elektrolitik kondansatörünü yerinden sökerek ayni volt, mF değerlisinde yenisiyle değiştirin, bu sorun mutlaka düzelecektir.

* PC PSU' larında 200 volt etiketli, seri bağlantılı şeklinde ayni rezervuar (tank) elektrolitik kondansatörleri yer alırken, CRT TV'lerde ise 400 volt etiketli olup tek bir elektrolitik rezervuar (tank) kondansatörü devre kartının AC girişinde köprü diyotun hemen sonrasında bağlı bulunur. Kolay gelsin.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…