Benim düşüncelerime göre oluşması gereken optimum(en uyumlu) sistem:
CPU : Xeon E5-2660 v2
Alabileceğin en uyumlu işlemci. Hem 10 çekirdek, 20 thread. Hem de 25MB L3 SmartCache var. L3 Cache değerinin büyük olması büyük dosyalarla uğraşırken epey bir zaman kazandırır.
Anakart : MSI X79A-GD45
Zaten bu anakartı alacaksın
Değiştirme imkanın olmayacak(büyük bir ihtimal).
RAM : 4x8GB DDR3 2133MHz
4 adet 8GB RAM modülü lazım. 2133MHz olması çok gerekli değil. Ancak işlemcinin hızına yetişebilecek bir şey en az 1866MHz olmalı. O değerde RAM kitleri de piyasada çok bulunmuyor. Ondan dolayı 2133MHz yazdım. Marka - model vermedim. Hangisi hoşuna gidiyorsa onu al.
SSD : Samsung 860 Pro 512GB
Bunda marka - model vermek zorundaydım. Çünkü SATA3 arabiriminde en yüksek performans ve dayanıklılık bunda var. Şansa bırakılmayacak bir parça.
HDD : Seagate Barracuda 4TB 7200RPM
Oluşturduğun dosyalarla SSD üzerinden çalış. Sonrasında HDD'ye at. Direkt HDD'den çalışırsan parçaların hızına yetişemez
GPU : nVidia GeForce RTX 2080 8GB GDDR6 256-bit
Marka - modeli bunda da vermedim. Hangisinin görüntüsü hoşuna gidiyorsa onu al. Hepsi birbirinin aynı. Ama sistemle uyumlu olsun diyorsan MSI Gaming X Trio modelini öneririm. İsminde "Gaming" geçtiğine bakma, her işi yapabilir
Ayrıca tüm markaların tüm modelleri arasında soğutması en iyi olan modeldir.
PSU : Cooler Master MasterWatt 750W
Eğer ileride bir
Ekran kartı daha atar, SLI yaparım diyorsan(X79 anakartlar NV-LINK SLI destekliyor mu bilmiyorum) Cooler Master MasterWatt Maker 1500W al. Yok bir tane yeter, ikinciye ne gerek var diyorsan bu PSU rahat yeter. Gelelim neden ikinci ekran kartını eklediğimizde 750W'dan 1500W'a çıktığımıza. Cooler Master'ın yeni serisinde 1000W güç kaynağı yok. Ondan dolayı 1500W diyorum.
Soğutucu : Cooler Master MasterLiquid ML240R
Çok cafcaflı gibi görünebilir, ki zaten öyledir
Ama soğutma performansı çok iyi. LED'leri istemiyorsan kablolarını bağlama gitsin. Ancak su soğutmanın tüm kablolarını bağlaman lazım(3 tane 3 pin bağlantı).
Diğer parçaları(kasa, mouse, klavye, kulaklık veya hoparlör(veya her ikisi),
Monitör) sana bırakıyorum. İlla öner dersen monitör olarak bir önerim olur. Asus MX34VQ. Profesyonel işler için ideal.
Peki minimum sistem? Ona da bir bakalım:
CPU : Xeon E5-1620 v2
Evet, alacağın işlemci.
Anakart: MSI X79A-GD45
Bu da alacağın anakart.
RAM : 2x8GB DDR3 1600MHz
Olabilecek en düşük değerleri yazdım.
SSD : Samsung 860 Pro 256GB
Bu küçük dosyalar için işini yeterince görür.
HDD : Seagate Barracuda 2TB 7200RPM
Dediğim gibi, küçük dosyalar.
GPU : nVidia GeForce GTX 1070 8GB GDDR5 256-bit
GTX 1060 alayım mı deme, öyle bir hatayı kabul etmem
Ha biraz daha yüksek olsun diyorsan, olmaz. Çünkü bu işlemci bu ekran kartını ancak taşır.
PSU : CoolerMaster MasterWatt 700W
Aynı serinin 700W olanı. Yeter de artar.
Soğutucu : Cooler Master MasterLiquid ML240R
Aynı soğutucu.
Monitör olarak burada da bir öneri istersen, Asus MX27AQ.
Bir düşün, gel. Ha maliyeti çok ama, olacak o kadar. 3D modelleme yapacaksın. Az bütçe ile yapılacak iş değil.