libnodave yardımı


Acaba 20sn periyotlar ile kaçar byte veri okumaktasınız ?

Yazdığınız programda bir int değerine =+1 ile her okuyamadığınız değeri sayın, çok merak ediyorum bir dakika içerisinde kaç tane başarısız okuma kaydı yapılacak.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Merhaba

10 saniyelik bir timer ı programdan başlatıp, timer değerini datagrid e yazdırdım. 100 okuma için sınırlandırdığım sistemde;

100 değer 5 saniyede okundu, Buda 5 / 100 den 50ms değerini veriyor. Okunan değer 16 bit uzunluğunda.

Cpu modeli 313, Kablo MPI, ve yazılım tam uygun olmadığından değerler biraz yüksek olabilir. Daha üst bir cpu modeli daha dengeli byte okuma Ethernet bağlantı ile 1 byte lık değerin 20 ms gibi okunabileceği düşüncesindeyim. Şu 343-1 modülü çalıştırabilsem deneme şansım olacak fakat henüz kuramadım.



 
Deneyerek görmek gerek. CP343-1 Modulunu çalıştırmada ne gibi bir sorun ile karşılaşıyorsunuz ?
Eğer harware upload ederseniz bir göz atmak isterim.
 
Arkadaslar bende libnodave ile c# plc kontrol edicem. libnodave kütüphanesini okudum. Örnek programları da inceledim. Fakat pek bişi anlamadım.Acaba yapmış olduğunuz basit bir örnek c# ile tasarlanmıs bağlanma butonu, input verme vs. paylaşırmısın.Teşekkürler.
 
Arkadaslar bende libnodave ile c# plc kontrol edicem. libnodave kütüphanesini okudum. Örnek programları da inceledim. Fakat pek bişi anlamadım.Acaba yapmış olduğunuz basit bir örnek c# ile tasarlanmıs bağlanma butonu, input verme vs. paylaşırmısın.Teşekkürler.(MPI ile seri haberleşme kullanıcam)
 
Deneyerek görmek gerek. CP343-1 Modulunu çalıştırmada ne gibi bir sorun ile karşılaşıyorsunuz ?
Eğer harware upload ederseniz bir göz atmak isterim.

Modül ethernet yapılandırmasını ethernet node ile yaptım fakat hardware eklediğimde sf moduna geçiyor. Hem cpu hem modül firmware upgrade yaptım.
Yarın işyerine geçince zipleyip eklerim. İstediğim şey ise mpı kablo kullanmadan lp ile ethernet üstünden aynı işleri yapmak.
 
arkadaşlar s7 -1200 plc ye bağlandım M hafızasındaki verileride okuyabiliyorum ama MD12 hafızasına text boxta yazdığım değeri gönderemiyorum bana yardımcı olabilir misiniz?
 
Öncelikle text değerinizi byte a çevirmeniz gerekiyor. Değer olarak ne gireceksiniz? Bende int ve bit olarak çeviri mevcut
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…