lion pil şarj devresi

pRLZXz.jpg

bosuna onunla diyotla kasma 10 tane diyota verecegin parayi buna ver.
 
Bu entegreyi nereden bulacağîz acaba tr yok sanki
 
Önereceğiniz basit entegreli, sağlıklı çalışan dewre şeması varmı acaba. Bende ewde laptop batarya hücresi kullanarak birkaç uygulama yaptım li-ion pilli. Bu pilin en güzel tarafı durdugu yerde deşarj olmaması. Örnegín ışıldak, şarjlı vidalama ne zaman lazım olacağı belli olmayan şeyler elini attığında çalışır durumda oluyor. Eski 5110 ile şarj ediyorum. Tel.in pilini parçaladım pilin konnektör kısmında 3 bağlantıyı 2 ye düşüren küçük bir dewre var. O dewreyi pilden ayırdım ucuna bir erkek jak yaptım pil her cihazın içinde cihaz üzerinde dişi jak var normal telefon şarj eder gibi kullanıyorum. Şarj bittimi telefonun ekranında yazıyor ve şarjı kesiyor...
bizdeki akulu ve nikel pilli isildaklar bir seneye yakin sure sarjini kaybetmemisti. ama duzgunvmuhafaza ettik.
misalen calistigim bir yerde ise tum nikel pillerin suyu akiyordu neden bil bakalim:)
ama teknigin guzel. evet hurda da olsa eski telefonlarin sarj entegreleri genelde calisir., o yuzden atmayin, yalniz ufak bir ayrinti, tam hizli sarj olmasi icin orjinal bataryasinin kontrol entegresini kullanin.
o entegre turkiyede olmali muhakkak. bulamazsaniz da uygun baska hir sey bulun. ama lityum piller kafana gore sarj edebipeceginiz mallar degil.
 
bu nasıl acaba ?
 

Ekli dosyalar

  • 5353.png
    5353.png
    137.4 KB · Görüntüleme: 21
USB den 3A çekmek ha. İyiymiş.
Lityum piller sakat iş arkadaşın dediği gibi. Elinde alev alır bakakalırsın. Yok idareten bir şey yapayım diyorsan 4.1voltu aşma en azından. Veee bu gerilimden sonra şarj kesilmeli. Tampon şarj kesinlikle tavsiye edilmez. Lityum pil şarj entegresi bazı sitelerde satılıyor. Arama yap bulursun
 
hocam öncelikle sağolun tavsiyeniz için öncelikle usb diye kasdetmedim orda usb yazan yere siz 5V verin 3A akım verebilin yeter ( 4.2 de 3A çekeceği için sıkıntı olmaz ama istersen daha fazla akımlı güç kaynağı ayarla sen bilirsin) demek istediğim sizce bu lion pil için yeterli olurmu yoksa daha iyisi sizde varmı ?
 

Forum istatistikleri

Konular
129,401
Mesajlar
926,254
Kullanıcılar
451,924
Son üye
haluk turkoz

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst