cevaplar için çok teşekkürler
devreyi yaptıktan sonra sonuçları paylaşırım. şimdi işe başlama vakti
bakırlı plakaya çizerek çıkarttığım devre çalışmadı malesef. konuda bir arkadaşın dediği gibi 1 ve 9 sürekli yanıyor bir değişiklik yok ses göre (çokta emek harcamıştım oysa ki
) datasheet te bulunan ilk devreyi deneme amaçlı kurdum sadece (sinirden direk entegrenin bacaklara lehimledim herşeyi
) ve normal çalıştığını gördüm ama 28 saattir ayakta olmaktan dolayı küçük tansiyon 9 a vurunca bıraktım az önce
tyildizak hocam verdiğiniz şemaya göre transistörleri yerleştirmeye çalıştım fakat malesef başarılı olamadım. yaptığım şeyi tam olara çizdim size çok zahmet verdim ama bakabilir misiniz sorun nerede acaba?
sizin verdiğinizden tek farkı dirençlerin olmaması (elimde direnç olmadığından şuanda). fakat entegrenin bacaklarında tetiklenme olmasına rağmen ledler bu bağlantıda yanmıyor
ya direnç olmaması benim sandığım kadar önemsiz değil ya da bu transistör buraya uymadı diye tahmin ediyorum ama önerinizi merakla bekliyorum.
uğraşımın son durumu ise şu, transistör kullanmadan en son 6 paralel led 14 numaralı bacakla beslenebiliyor ve devre sesi gayet güzel takip ediyor. yani şuan tek sorun olarak 13-12-11 ve 10 numaralı bacakları güçlendirip ledlere vermek kaldı
bir sorun daha çıktı malesef
bilgisayarın ses çıkış gücü en son 6. sıradaki ledleri yakmaya yetiyor. devrenin ses sinyali girişinden önce dandik bilgisayar hoparlörlerinin anfisini koyunca da 7 ve 8. sıra da yanıyor (video da var). ses sinyalinin girdiği uca elimle dokunduğumda ise sırası ile bütün ledler yanıyor yani malesef sorun bağlantıdan değil.