Merhaba arkadaşlar
4 adet loadcell i birbirine bağlayıp, ki bu baykon firmasının önerisidir , analog transmitter ile tx11w çevirip s7-200 ün analog girişin aktardım. Sonra 30kg 000gr a göre Kalibrasyon yaptım. Yani terazi boş iken 0 dolu iken 30000 analog bilgisini alıp ekranda iletiyorum. Ancak çok iyi bir verim alamadım. Transmitterden gelen bilginin kalibrasyon yapmama ragmen 10 gr 15 gr hatta 20 gram değiştiğini, teraziyi boşalttıgımda da 5-6-7.. gibi analog degerleri gördüm. Yani istediğim hassasiyti ve kararlılığı yakalayamadım. Bu yaptıklarımı Esit ile paylaştım eci indikatör ve aynı esitin tek loadcelli sp100 c3 yük hücresini 100kg ve 10 gram hassasiyet önerdiler. Esit firması 10 gram hassasiyeti mükemmel mekanik şartlar ile sağlayabilceğimi söylüyorlar. Benim projemde de maximum 10 gram hassasiyet gerekmektedir. Şu anda projeyi revize ederek bunları kullanıp deneme yapacağım umarım sonuç alırım. Loadcell ile transmitterin uyumu önemli ve tek loadcelll oldugunda gördüm ki daha fazla stabillik ve doğru ölçüm aldım.