atm10
Üye
Merhaba arkadaşlar.
hoca mantıksal tasarım dersi ile ilgili deney ödevi verdi.
Bu ödevi nasıl yapacağımı bilmiyorum.Bana yardımcı olursanız sevinirim.
Deney1: BAZI LOJİK KAPILARIN DOĞRULUK TABLOLARININ ELDE EDİLMESİ(İKİLİ MANTIK KAPILARI İÇİN ANALİZ)
Bu deneyde dört kapının(AND, NAND, NOR, EXOR) giriş çıkış ilişkilerini inceleyeceğiz.
Her bir kapı iki giriş ve tek çıkışa
sahiptir. Her IC(Integrated Circuit) entegre devrede de bu kapılardan dört tane mevcuttur.
DENEYDE YAPILACAKLAR:
1. Bütün entegre devreler için 14 nolu pini Vcc=+5V’a ve 7 nolu pini GND=0V’a bağlayınız.
2. AND, NAND, EXOR kapılarının 1 ve 2 nolu pinlerine; Nor kapısının 2 ve 3 nolu pinlerine switch1 ve switch2’yi
bağlayın. Bu switch’ler kapıların girişi olan A ve B’yi temsil etmektedir.
3. Ayrıca A, B giriş uçlarının seviyesini görmek için switch1 ve switch2’yi led1 ve led2’ye bağlayın.
4. AND, NAND, EXOR kapılarının 3 nolu pinlerini sırasıyla led3,led4 ve led5’e NOR kapısının ilk pinini led6’ya bağlayınız.
5. Devreye güç verdikten sonra switch1 ve switch2 yani A ve B girişlerine (00, 01, 10, 11) vererek her bir entegrenin
çıkışını (led3---led6 gözleyerek) aşağıdaki tabloya kaydediniz.
**buradaki switch1 ve switch2 nedemek nasıl bağlanıyor.
hoca mantıksal tasarım dersi ile ilgili deney ödevi verdi.
Bu ödevi nasıl yapacağımı bilmiyorum.Bana yardımcı olursanız sevinirim.
Deney1: BAZI LOJİK KAPILARIN DOĞRULUK TABLOLARININ ELDE EDİLMESİ(İKİLİ MANTIK KAPILARI İÇİN ANALİZ)
Bu deneyde dört kapının(AND, NAND, NOR, EXOR) giriş çıkış ilişkilerini inceleyeceğiz.
Her bir kapı iki giriş ve tek çıkışa
sahiptir. Her IC(Integrated Circuit) entegre devrede de bu kapılardan dört tane mevcuttur.
DENEYDE YAPILACAKLAR:
1. Bütün entegre devreler için 14 nolu pini Vcc=+5V’a ve 7 nolu pini GND=0V’a bağlayınız.
2. AND, NAND, EXOR kapılarının 1 ve 2 nolu pinlerine; Nor kapısının 2 ve 3 nolu pinlerine switch1 ve switch2’yi
bağlayın. Bu switch’ler kapıların girişi olan A ve B’yi temsil etmektedir.
3. Ayrıca A, B giriş uçlarının seviyesini görmek için switch1 ve switch2’yi led1 ve led2’ye bağlayın.
4. AND, NAND, EXOR kapılarının 3 nolu pinlerini sırasıyla led3,led4 ve led5’e NOR kapısının ilk pinini led6’ya bağlayınız.
5. Devreye güç verdikten sonra switch1 ve switch2 yani A ve B girişlerine (00, 01, 10, 11) vererek her bir entegrenin
çıkışını (led3---led6 gözleyerek) aşağıdaki tabloya kaydediniz.
**buradaki switch1 ve switch2 nedemek nasıl bağlanıyor.