İşçi Mühendis
Profesyonel Üye
Arkadaşlar internetde tam bir şehir efsanesine dönen TÜV LPG li araçları nasıl muayene ediyor konusunda bugün okuya üfleye muayeneden geçerek bilgi sahibi oldum . İnternetde yapdığım araştırmalarda üzerindeki tarih ibaresi iki rakamlı olan tüplerin muayeneden geçemediği konusunda bir şehir efsanesi olduğunu öğrendim ; bu konuda muayeneden önce ilk önce makina mühendisleri odasına gittim bu konuda bilgi almak için ; öyle bir şartın olmadığını fakat tüp sehpamın eski sistem olduğunu söyledi ; yenisi artık her nasılsa ; sen bir muayeneye git olmazsa yaptırırsın dedi . Neyse TÜV ün darphanesine pardon muayene istasyonuna ulaşıp kapının önünde gariban gariban muayene için bekleyen türk halkıyla bolca çay ve iktidar eleştirisinden sonra muayene için içeri alındık ; muayeneci arkadaş sağolsun elinde bir dedektör cihazı önden ölçüm arkadan ölçüm ; alttan ölçüm tamam kaçak yok ; tüpün üstündeki yazılara baktı ; onda da sıkıntı yok ; oh tamam kurtuldum dedim ; yangın tüpünün üstünde tarih niye yok dedi dedim şimdi hapı yuttuk ; neyse hafif kusur yazıyorum dedi ; farlarımızda biraz çarpıkmış ; ordanda bir kaç hafif kusur ; neyse sağ selamet atlattık bu işi.............