Elektronikzede
Üye
Şu halde çözümsüz denilebilir anladıgım kadarıyla.Ben de sorunu çözmek için bu yöntemi uygulamıştım ama malesef sonuç hiç beklediğim gibi olmadı. TECRÜBE..
Konu aşağıdaki linkte.
Ekli dosyayı görüntüle 84936
Sony D-NE511 CD mp3 Player CD dönmüyor
Bu arıza LAZER diyodun artık bittiğine ve ömrünü tamamladığına delalet eder.Aiwa marka olanda cd'yi alıyor fakat okumak için seçtiginde hazneye alıyor ancak dönmüyor.
TRACKING çalışıyor ancak FOCUS çalışmıyor. Lazer ünitesi emisyondan düşmüşse veya lazer lens yolunda ciddi kayıplar varsa (özellikle algılayıcılar) bu sorun oluşur.Philips olan ise cd alıyor fakat no disc hatası veriyor.
Ölüyü diriltmek fantazisinde çırpındıgımı anlamış oldumİnternette bilgi kirliliği dolaşıyor ne yazık ki
Çoğu yu tub kanalları, çözümü teknik olarak getirmek yerine YAPTIM OLDU şeklinde ve belli amaçlar doğrultusunda.
Gerçekten bir arıza çözümü için bu gibi kişilerin en azından 5 bin ila 10 bin sayfalık kitapları yalayıp yutmaları gerekmektedir.
Yıllar önce katılmış olduğum CD kursunda öğrendiklerim, bazı insanlare nefret ve acıma duygusu beslememe neden olmuştur.
FOCUS BIAS, TRACKING FORCE. FOCUS GAIN gibi kelimelerin anlamlarını bilmeyenler, ne yazık ki bu konuda uzmanmış gibi yayın yapabilmektedirler.
Bu arıza LAZER diyodun artık bittiğine ve ömrünü tamamladığına delalet eder.
Bir lazer diyodu (Çoğunlukla Ga-As) (Galyum-Arsenik) yapıya sahiptir.
Her iki madde de doğal koşullarda değişim içerisinde olduğu için hiç kullanılmayan bir lazer diyot bile ömrünü bitirebilir.
Aynı zamanda her lazer diyodun belli miktar ömrü olduğu için de yapım kalitesine göre zamanla ömrünü tamamlayacaktır.
Sarı renkle ifade edilmiş ve CLASS-1 LAZER PRODUCT ifadesi olan ürünler normal kullanım için (Günde 4-8 saat) 10 yıldır.
Bu ibare bulunmayan ürünler ise 1 ila birkaç yılda ömürlerini bitirmektedirler.
TRACKING çalışıyor ancak FOCUS çalışmıyor. Lazer ünitesi emisyondan düşmüşse veya lazer lens yolunda ciddi kayıplar varsa (özellikle algılayıcılar) bu sorun oluşur.
LENS ile CD'nin oturduğu taban arasındaki mesafe çok hassastır. Milimetrenin 10 da biri mertebesindeki hatalar bile tüm tracking'i ortadan kaldırabilir ve CD çalışmayabilir.
Çünkü CD izleri mikronlar mertebesinde ince kayda sahiptir.
Bunun için sanırım aynı model bulmak gerek.Philips için değer ancak cd romu söküp iç kısmına ulaşamadım karmaşık geldi baya.Kırık dökmekte istemedigim icin zorlamadım dogrusu.cd rom içinden uydurman mümkün olabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?