Mach3 için paylaşımlar Macro, 6 Eksen Ekran ve 3D Printer Plugin

Yapılabilir. Ekrana dro koyulup buraya + lı veya - li değer yazarsınız butona basıldığında a ekseni değere göre döner.
APos = getuserdro(1160)
Code "code g00 a" & APos
Basit şekilde yukarıdaki yazılışıdır. Araya önlemler koyulabilir. 1160 user drosudur. Bu droyu APos a tanımlayıp A ekseninin dönüş değerini belirliyoruz.

Yusuf selamlar abi, beceremedim desem kızarmısın :/

Screen set programında bir button oluşturup verdiğin script i o butona tanımlıyorum, uygulama için tıkladığımda sonuç alamadım. nerede hata yaptığımı çözemiyorum. Biraz daha bakıpi neyi gözden kaçırdığımı ineceleyip başını ağrıtacağım üstad çok sağol şimdiden.

Mach3 te operator》edit buton script ten butona atadığın macroyu görebilirsin.
Macronun başına
sub çalışma()
sonuna
end sub ekleyip dene
dro ekledin mi ekrana ayriyetten 1160 olacak şekilde

selamunaleyküm makroyu çalıştırabilmem için hangi postu kullanacağım

SELAMLAR.OKULUMDA AR-GE PROJESİ OLARAK 3D YAZICI,CNC METAL OLMAYAN MALZEMELERİ KESEBİLECEK ROUTER HEMDE LAZER ÖZELLİKLERİ OLAN BİR MAKİNE TASARLIYORUZ.BAŞTA 3D YAZICI KONTROL KARTLARI İLE BAŞLADIM AMA MACH3 İLEDE BU FONKSİYONLARIN YAPLABİLDİĞİNİ İNTERNET SAYFALARINDA GÖRDÜM.AMA TAKILDIĞIM NOKTALAR;
1-EXTRUDER ISITICISINI MACH3 KARTA NEREYE BAĞLIYORUZ VE HANGİ KODLARLA KONTROL EDEBİLİYORUZ
2-ISITICI TABLAYIDA AYNI ŞEKİLDE NEREYEVE JANGİ KODLARLA KONTROL EDEBİLİRİZ
BUNLAR İÇİN EK BİR KARTA İHTİYAÇ VARMIDIR?
3- TUM BU 3 BİLEŞENİ (SPINDLE-EXTRUDER VE LASER) OTOMATİK TAKIM DEĞİŞTİRME MEKANİZMASI GİBİ YAPABİLİR MİYİZ?

EXTRUDER MOTORUNU A EKSENİNE BAĞLANDIĞINI BİLİYORUM O KONUDA SIKINTI YAŞAMAYIZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM.

YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK MEMNUN OLURUM.
HASAN ALKAN
MAKİNE TEK.ÖĞRT.
***@***

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…