Mach3

Jog nedir? Sorunun anlasilmasi için videoya ihtiyac yok diye düşünüyorum.
Ama birde şöyle sormak istiyorum. Siz isin ortasinda veya herhangi bir aninda z eksenini veya başka ekseni oynatmak istediginizde ne yapiyorsunuz ve daha sonra tam olarak eski koordinata nasil gidiyor sunuz?

Normalde z eksenini o tuşlarla haraket ettiriyorum zaten fakat hold tuşuna basınca hareket etmiyor.
Sizde haraket ettiğini söylediğiniz için nasıl yaptığınızı merak etmiştim.
Başka şekilde yapmaya çalışayım.teşekkürler
Ekstra bişey yapmadım. Hold tuşunu kullanmam zaten. Pause kullanıyorum. Sen konuyu açmış olunca hold denemesi yaptım page up-down tuşları çalışıyor.

Bu arada merak ettiğim bir şey var. Sanırım sürekli olarak makinenin doğru yapıp yapmadığı kontrol ediyorsun. Neden ? Oluşturduğun CAM den emin olamıyor musun ?

Büyük ihtimalle makina adım kaçırdı mı diye kontrol ediyor.
Pc kontrollü bir makine yapıyorsunuz işleme yaparken makineyi durdurup kontrol etmeniz zaten hata bunun nedeni yaptınız makinayı çözmeden işler yapmak makinanızın adım kaçırmaması için kullandığınız malzemelerde en fazla ne kadar talaş kaldırabildiğinizi öğrenmeniz şart

Büyük ihtimalle makina adım kaçırdı mı diye kontrol ediyor.
Pc kontrollü bir makine yapıyorsunuz işleme yaparken makineyi durdurup kontrol etmeniz zaten hata bunun nedeni yaptınız makinayı çözmeden işler yapmak makinanızın adım kaçırmaması için kullandığınız malzemelerde en fazla ne kadar talaş kaldırabildiğinizi öğrenmeniz şart

Ekstra bişey yapmadım. Hold tuşunu kullanmam zaten. Pause kullanıyorum. Sen konuyu açmış olunca hold denemesi yaptım page up-down tuşları çalışıyor.

Bu arada merak ettiğim bir şey var. Sanırım sürekli olarak makinenin doğru yapıp yapmadığı kontrol ediyorsun. Neden ? Oluşturduğun CAM den emin olamıyor musun ?

Ne kadar talaş kaldırdığı veya makina adım kaçırıyormu diye falan bakmıyorum. Adım falanda kaçırdığı yok. Bazen manuel çalışmam gerekiyor sadece sebep bu.

Arkadaşın istediği cevapları verin yoksa forumu yakacak.

evet herkes öyle yapıyor, makine durunca kıpırdamıyor, tuşlar çalışmıyor, herkes başka yöntemler arıyor (!)

En sorunsuz çözümü home sensörü bağlayım home göndermek sonrada satır numarasını girerek run from here ile işi başlatmak

mach3 ü yeniden yüklemeyi denedin mi

Forum istatistikleri

Konular
129,902
Kullanıcılar
452,787
Son üye
Azemm333
Geri